Vízilabda

1 órája

Újabb rangadót nyert a szolnoki vízipólócsapat

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság 4. fordulójának slágermeccsén a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata óriási csatában 12–9-re legyőzte a vendég OSC Újbuda legénységét.

Varga Csaba

A szolnokiak három bajnoki győzelemmel a tarsolyukban várták a fővárosi gárdát, amely mindkét eddigi meccsét megnyerte. A Dózsa csütörtökön bravúros győzelmet aratott a horvát sztárcsapat, a Mladost Zágráb ellen az Eurokupa C-csoportjának rajtján. Mintegy 45 óra múltán pedig bajnoki rangadó vár játékosaikra, az elmúlt évadban bronzérmes OSC ellen.

A fehér sapkás szolnoki csapat a záró negyedben biztosította be megérdemelt győzelmét

Hamar egymásnak esett a két régi vetélytárs, záporoztak lövések potyogtak a gólok. Mintegy tíz percig egymás nyomában loholtak felek 3–3-as állás után Bedő Krisztián svédcsavarjával, majd Krasznai Bendegúz átlövésével két góllal megugrott a Dózsa. A vendégek azonban, a két évig szolnoki színekben szereplő Pető Attila triplájával átvették a vezetést a nagyszünetet követően, 6–7. A szolnokiak edzője, Hangay Zoltán kapuscserélt, Bányai Márk érkezett Józsa Ottó helyére, aki bravúrt bravúrra halmozott. Előbb Simon Donát egyenlített, majd Kakstedter Bendegúz góljával már Dózsánál volt az előny. A folytatásban jó szolnoki védekezés, további Bányai bravúrok után Zerinváry Lóránd sorozatban két gólt is lőtt, 10–8. A hajrában pedig a közönség biztatása közepette a szolnoki gárda bebiztosította győzelmét, és ezzel négy fordulót követően is hibátlan a bajnokságban.

Szolnoki Dózsa Praktiker–Genesys OSC Újbuda 12–9 (2–2, 4–4, 2–2, 4–1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. V. Csanádi Zs., Ercse N.

SZOLNOK: Józsa – Schmölcz 1, Kovács G., Vámosi 1, BEDŐ 2, Kakstedter 1, ZERINVÁRY 3. Csere: BÁNYAI (kapus), Simon D. 1, Krasznai B. 1, Teleki, SZABÓ B. 2, Böröczky, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

OSC: FERNANDES – Mészáros Cs., Várnai, SZALAI P. 3, Rossi, Gyárfás, Baksa. Csere: Aranyi, Varga B. 2, PETŐ 3, Nagy

N., Ten Broek 1. Edző: Kovács Róbert. Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 12/1.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Szabó B. (23. p.), Kakstedter (29. p.)

Így látták a szakemberek Hangay Zoltán: – Az első három negyedben sok elkerülhető gól kaptunk. A záró játékrészben viszont összeállt játékunk, sok minden sikerült a hajrában. Nagyon boldogok vagyunk, de továbbra is helyén kell kezelni a sikereinket.

Kovács Róbert: – Gratulálok, megérdemelten nyert a szolnoki csapat, amely idén felült a hullámra, jó játszik a meccseken. Három és fél negyeden át mi is jól játszottunk, a hajrában azonban nem koncentráltunk eléggé. Dolgozunk, és még sokat tennünk azért, hogy jobbak legyünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában