Bulvár-celeb

2 órája

Eltemették Szuna Rolandot, a brutális motorbalesetben meghalt válogatott jégkorongozót

Hatalmas tömeg búcsúztatta az Alba kiválóságát, Szuna Rolandot Székesfehérváron. 44 évet élt.

MW

Rengetegen búcsúztak Szuna Rolandtól a székesfehérvári temetőben

Forrás: feol.hu / Fehér Gábor

Székesfehérváron a Béla úti temetőben helyezték örök nyugalomra az Alba Volánnal sokszoros bajnok, kupagyőztes, a nemzeti együttesben is éveken át alapembernek számító Szuna Rolandot, aki közlekedési balesetben vesztette életét Székesfehérvár közelében. 

A szertartásra családtagok, hozzátartozók, barátok, ismerősök érkeztek nagy számban, nem csak a ravatalozó, hanem az épület előtti tér is megtelt, 

a klub korábbi és jelenlegi vezetői mellett a többi, fehérvári csapatsportág képviselői is tiszteletüket tették - tudosított a feol.hu.

Szuna Roland 44 évet élt
Fotó: Fehét Gábor / Forrás: feol.hu

A katolikus pap a ravatalnál azt mondta, egy temetésen mindig lehet nagy dolgokat, különböző történeteket feleleveníteni, amelyek összekötnek az elhunyttal. 

Ezekben a történetekben sajnos mindig benne van az elmúlás fájdalma, nehézsége. Maradjunk egy kis időre csendben, mindenki mélyedjen el, idézze fel magában azokat a nagyszerű pillanatokat, amelyeken közösen éltek meg Rolival. Őrizzük meg a szép dolgokat és őt is ugyanígy az emlékeinkben.

A hangszórókból felcsendült a November rain, amikor a tömeg elindult a sírhely felé. Később Bob Dylan dala, a Knockin' on heaven's door, majd a jégkorongozó másik nagy kedvence, Adele lassú dallamai. Az októberi nap, mintha a lelkeken igyekezett volna könnyíteni kicsit. Roli egy színes képről mosolygott ránk, ami nyugtatóan hatott akkor is, amikor a megjelentek a könnyeiket törölgették. A fehérvári hoki pápája, idősb Ocskay Gábor megrendülten állt kicsit távolabb.

Szuna Rolandtól megrendülve búcsúzott a család és a barátok és a szurkolók
Forrás: feol.hu / Fehér Gábor

A hivatalos ceremónia végeztével a sírnál a családtagok és Roland legjobb barátai maradtak, akik élő láncot alkottak, kört álltak a fejfánál, elhunyt társuk fotójánál. Roland bátyja, Szuna Gábor párás tekintettel próbálta feldolgozni a feldolgozhatatlant.

Együtt nyertek bajnoki aranyérmet, az Alba Volán 1999-ben, heroikus csatában, Dunaújvárosban, 18 év elteltével szerzett ismét bajnoki címet, mindketten fontos szerepet vállaltak a győzelemben. Együtt ünnepelték a diadalt, pályafutásuk során a legnagyobb klubsikert. Az akkori, fehérvári bajnokcsapatból a kapus, a Szpartak Moszkva egykori erőssége, Alekszej Marin 2016-ban hunyt el, hazájában, Oroszországban temették el. 

Szörnyű, de az Alba több fiatal játékosa is a fehérvári temetőben nyugszik már
Forrás: feol.hu / Fehér Gábor

A saját nevelésű játékosok közül először ifjabb Ocskay Gábor ment el, 2009 tavaszán, majd öt évvel később Rajz Attila. Kiscsicsó és Tilu ugyanott, a Béla úton lelt örök nyugalomra, Roland sírja közelében. Szuna Gábor szerint mindhármuk élete a hoki volt, most is – korongos nyelven szólva – egyetlen átadásnyi távolságra vannak egymás mellett.

Szuna Roland 44 évet élt. Nyugodjon békében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!