Labdarúgás

2024.10.20. 15:51

Csúfos vereséget szenvedett a Tiszafüred a sereghajtótól

Nem várt vereséget szenvedett a legjobb góllövőjėt, Pap Zsoltot is nélkülöző Tisza-tó-parti csapat. A Mátészalka egy gólos vezetésénél kapott egy vitatható büntetőt, ez és a percek múlva kapott harmadik találat el is döntötték a három pont sorsát, a Tiszafüredi VSE pedig simán kikapott a forduló előtt utolsó helyen álló együttestől.

Jegesi László

A bajnokságot kiválóan kezdő Tiszafüredi VSE csapata mintha megtorpant volna kissé, a legutóbbi két mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. Bár korábbi eredményessége csorbát szenvedett, a játéka nem lett rosszabb, csupán a helyzeteket nem lövik be olyan hatékonysággal támadóik. Az utolsó helyezett hazai gárda sem tűnt lebecsülendő ellenfélnek, hiszen vereségeik túlnyomó része minimális különbségű volt.

Tiszafüredi VSE, NB III., labdarúgás
Arcpirító vereséget szenvedett a Tiszafüredi VSE az utolsó Mátészalka otthonában
Fotó: Pesti József / MW-archív

NB III. Északkeleti csoport, 12. forduló

Mátészalkai MTK–Facultas-Tiszafüredi VSE 3–0 (1–0)

Mátészalka, 200 néző, vezette: Tóth Tamás (Szabó F., Kovács Z.)

Tiszafüred: Lisztes B. – Kiss H., Bényei, Major (Karmacsi 65.) – Kovács D. (Ballók B. 65.), Barzsó (Újvári 77.), Mácsai, Szövetes (Dibusz 65.) – Trencsényi, Kalmár F, Pataki (Gellén 77.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Horváth Z. (37., 53. – a másodikat tizenegyesből), Gyurján (57.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a sereghajtó hazai gárda bátran futballozott, húsz perc után az első lehetőség is előttük adódott. Ezt követően egy leshelyzetet ítélt meg tévesen a játékvezető, de nem lett belőle nagyobb baj. A félidő előtt nem sokkal végül mégis megszerezte a vezetést a Mátészalka, egy szöglet utáni fejes talált utat a hálóba (1–0). Trencsényi Bence szabadrúgása jelentett még eseményt a játékrész vége előtt, de lövése kevéssel elkerülte a vendéglátó kapuját.

A fordulás után Kalmár Ferenc került nagy helyzetbe, már a kapust is kicselezte, próbálkozását azonban blokkolta egy védő. Ezt követően szinte azonnal tizenegyeshez jutott a szabolcsi gárda, amelynek kapcsán a vendégek közül hárman is sárga lapos figyelmeztetésében részesültek. Az értékesített büntető teljesen letaglózta a Facultast (2–0), a hazai csapat pedig kihasználta ezt és a megrogyott ellenfelét újabb fejes góllal szinte a padlóra küldte (3–0). A Mátészalka előnye birtokában kontrákra rendezkedett be, de a Tiszafüred ezzel a helyzettel sem tudott már mit kezdeni a hátralevő időben.

Dorcsák Zoltán: – Az ellenfél egy–nullás vezetésénél óriási lehetőséget szalasztottunk el az egyenlítésre. Az erősen vitatható tizenegyes eldöntötte a találkozó sorsát, amelyet egyébként megérdemelten nyert meg a hazai együttes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában