Galériával, videóval

2 órája

Megnyitotta kapuját Tökfalva: egy varázslatos mesevilág titkait rejti a jászapáti park

Kreatív őszi alkotások díszítik a városközpont parkját, ahol a tökből faragott múmiától a tündérkertig, a gomba és virág házikótól a bohócig szinten minden megtalálható. Ötletes madárijesztők, bábuk és boszorkányok is költöztek Tökfalvára. A mutatós jászapáti dekoráció összefogással készült el.

Illés Anita

Tök jó alkotói napot tartottak szombaton délután a Pájer Antal Művelődési Házban, ahol kicsik és nagyok közösen mesés töklámpásokat faragtak. Az élénk narancssárga színben pompázó díszek Tökfalvát gazdagítják. Az ötletes jászapáti dekorációt összefogással valósították meg. 

jászapáti dekoráció
Tök jó lehetett az esti buli. Egy „ittas férfi a szökőkútba esett”, persze mindezt csak színlelve, a jászapáti dekoráció kedvéért
Fotó: Pesti József

Tökcsodák, mókás alakok és misztikus lények színesítik a jászapáti dekorációt

– Már pénteken őszi díszbe öltözött a városközpont parkja. Az önkormányzat felhívására nagyon sok tökből faragott alkotás érkezett a helyi intézményektől, kluboktól, civil szervezetektől és a lakosoktól is – mondta el hírportálunknak Csintalan Dóra, a Jászapáti Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója.

A látványos őszi kompozíciót rongyból kreált mókás emberalakokkal, boszorkányokkal és madárijesztőkkel díszítették, „benépesítve” Tökfalvát, a varázslatos mesevilágot. Szombaton este sokan megcsodálták a mécsesekkel megvilágított tököket. A szervezők süteménnyel és forró teával várták Tökfalva látogatóit. Vasárnap 17 órától újra égnek a mécsesek a töklámpásokban a jászapáti parkban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában