Összefoglaló

3 órája

Tragédiával végződött egy háztűz Kunszenten – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Vasárnap reggel kigyulladt egy lakóház Kunszentmártonban. A romok átvizsgálása után derült ki, hogy az eset tragédiával végződött. Egy egyedül élő férfi vesztette életét a tűzben.

napi hírösszefoglaló
Halálos tűz Kunszentmártonban: tragédiával végződött az eset
Fotó: Donka Ferenc

Megnyitotta kapuját Tökfalva. Kreatív őszi alkotások díszítik Jászapáti parkját, ahol a tökből faragott múmiától a tündérkertig, a gomba és virág házikótól a bohócig szinten minden megtalálható. Ötletes madárijesztők, bábuk és boszorkányok is költöztek Tökfalvára.

Alacsonyan repültek, majd lecsaptak a ragadozó madarak Kengyel határában. Hagyományt teremtenének a Magyar Solymász Egyesület és a Lelovich György Vadásztársaság. Galántai Lelovich György solymász emlékére solymászvadászatot tartottak szombaton. 

Szolnokon rendezik a Magyarok étele versenyének döntőjét. A Magyarország étele verseny sokkal több egy szakácsversenynél. A megmérettetés célja az, hogy a világ minden tájáról hívja a jelentkezőket, kiemelten a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából.

Ámulatba ejtették a látogatókat az élethű makettek. A hétvégi vasútmodell kiállításon a VOKE Csomóponti Művelődési Központ három emeletét foglalták el a makettek, a szervezők rekordszámú látogatóról számoltak be.

A gombnak is van lelke. Ezek az apró csodák sok érdekességet mesélnek a világról – vallja Sinka Istvánné, alias Gombos Rozi, aki legendássá vált gombgyűjteményét két évvel ezelőtt az Óbudai Múzeumnak ajándékozta. A magyarországi rekorder megmaradt kincseiből, meseszép gomb- és gyöngyképeiből a napokban nyílt rendhagyó kiállítás a Jász Múzeumban.

Már több mint 700 ezren regisztráltak a Gondosóra programra. Mostanra minden harmadik 65 év feletti magyar gondosóra-felhasználó, így az idősek élete és egészsége még nagyobb biztonságban van.

A tél közeledtével egyre többen kezdenek el fűteni, ami természetesen megterheli a családi költségvetést. Van azonban egy egyszerű trükk, amellyel jelentősen javítható a radiátorok hatékonysága, és csökkenthető a fűtésszámla. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában