Vízilabda

3 órája

Duisburgban folytatná remek sorozatát a Szolnoki Dózsa

A második forduló mérkőzéseit rendezik csütörtökön az Eurokupában. A Szolnoki Dózsa ezúttal Németországban ugrik medencébe 19.15-kor, ugyanis az ASC Duisburg otthonában szerepel majd, ahol folytatná remek sorozatát.

Varga Csaba

Az Eurokupában ugyebár három magyar csapat érdekelt a főtáblán. A BVSC győzelemmel, míg a Honvéd vereséggel nyitott, csütörtökön az előbbiek az olasz Ortigiát, míg az utóbbiak a görög Panathinaikoszt fogadják. A Szolnoki Dózsa, amely az első körben, 13–13-as döntetlen után ötöspárbajban 5–4-re legyőzte a világsztárokkal felálló horvát Mladost Zágráb együttesét, csütörtök este pedig a német Duisburg vendége lesz. Az észak-rajna-vesztfáliai csapat az elmúlt évadban harmadik helyen végzett hazája pontvadászatában, így indulhatott az Eurokupa sorozatában. A selejtezőben simán kikaptak az Ortigiától, ellenben legyőzték a szlovén Triglav Kranjt és némi meglepetésre a görög PAOK Szalonikit is, így csoportmásodikként továbbjutottak. A C jelű négyes első körében a papírformának megfelelően nagy különbséggel 19–8-ra kikaptak a tavalyi BL-döntős Pro Recco otthonában. Túl nagy formában nincsenek, a német bajnokságban nyolcgólos vereséget szenvedtek attól berlini Spandautól, amelyet a Dózsa négy góllal megvert az athéni selejtezőben.

Szolnoki Dózsa, Eurokupa, Schmölcz Norman
Schmölcz Norman (labdával) jó játékára is szüksége lesz a Szolnoki Dózsa sikeréhez az Eurokupa második fordulójában
Fotó: Nagy Balázs

ASC Duisburg–Szolnoki Dózsa Praktiker

Csütörtök, 19.15

– Láttuk a Duisburgot, abszolút nem lebecsülendő gárda – jelezte Hangay Zoltán, a szolnoki vízilabdacsapat edzője. – Legyőzték a PAOK-ot, mint tudjuk, különösen hazai medencében egy-egy meccsre minden csapat fel tudja magát szívni. A héten műszaki problémák akadtak uszodánkban, ezért Martűre jártunk edzeni. Jó passzban vagyunk, élvezzük sikereinket, de nem lazíthatunk egy pillanatra sem, győzni utazunk Duisburgba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában