Kézilabda

2 órája

Élre állt csoportjában a Mezőtúr

Az NB II. ötödik fordulójában vármegyénk csapatai közül a Székács KE, a Mezőtúri AFC és a Túrkevei VSE is fontos meccset nyert csoportjában. Ellenben a szolnokiaknak és a kunszentieknek nem termett babér.

Varga Csaba

A törökszentmiklósi Székács hat góllal verte a korábbi listavezető Kecskemétet, az NB II. ötödik fordulójában, míg a Mezőtúri AFC izgalmas végjátékban győzött közvetlen riválisával szemben.
 

Mezőtúri AFC, NB II., kézilabda
A Mezőtúri AFC csapata szurkolóival együtt ünnepelte újabb sikerét
Fotó: Facebook/Mezőtúri AFC

G csoport

Kecskeméti KS–Székács KE GÉF-PRO 28–34 (13–20)

Kecskemét, 200 néző. V.: Simon B., Weitner G.

Székács KE: Berki – Pásztor Á. 8 (2), Juhász P. 8, Határ 5, Csanádi 2, Nyeső 1, Teleki 9. Csere: Subicz és Rizinger (kapusok) Zsigmond 1, Monoki, Pásztor G., Szikszay, Orosz M. Edző: Szloska Krisztián.

Mintegy tíz percig felváltva vezettek a felek. A folytatásban Berki Pál kapus bravúrjainak és a szervezett támadójátéknak köszönhetően magabiztos, hétgólos előnyt építettek fel a törökszentmiklósiak. A fordulás után a hazaiak nagy erőkkel igyekeztek kozmetikázni az álláson, de Pásztor Ákoséknak mindenre volt válaszuk, így bravúros idegenbeli győzelmet ünnepelhettek a lefújás után.
Szloska Krisztián: – Több szempontból is nehéz dolgunk volt. Az időpontváltozás miatt kettős igazolásaink nem tudtak velünk tartani Kecskemétre. Ráadásul Teleki Levente a héten betegség miatt nem tudott edzeni, ennek ellenére kilenc találatig jutott. Büszke vagyok a csapatunkra, jó felfogásban kézilabdáztunk és megérdemelten nyertünk az éllovas otthonában.

PLER U21–Kunszentmárton KSK 49–23 (20–6)

Budapest 100 néző. V.: Bán-Farkas L., Székely Z.

Kunszentmárton: Boróczky, Széll és Gyergyádesz (kapusok) – Csiki 5 (1), Gercsó 4, Korom 1, Sánta 3, Szabó K. 6 (1), Szabó Á., Tóth Á. 1, Kis B. 2, Csöndes 1, Juhász K., Palásti, Kovács D. Edző: Ignácz Vilmos.

Az élcsoporthoz tartozó fiatal pestszentlőrinci alakulat már a mérkőzés elején jelentős előnyre tett szert. A második félidőben már jobban játszott a kunszenti csapat, de nem tudta kétségessé tenni a hazaiak fölényes győzelmét.

Szolnoki KCSE–Kiskunmajsai KC 32–35 (14–16)

Szolnok, 150 néző. V.: Divéki P., Paulovics Zs.

Szolnok: Pallér, Boldog és Sárai-Szabó S. (kapusok) – Szabó Cs. 9, (5), Kádár 2, Ladányi 9, Fekete B. 6, Nyikos 3., Bagdi 2, Gál D. 1, Szűcs H., Kiss M., Töröcsik, Czombos K. Edző: Czombos Sándor.

Az egyik gólgyárosát, Csibrány Márkot nélkülöző szolnoki kézilabdacsapat jól helytállt, küzdött, hajtott, szinte végig üldözte vetélytársát. Többgólos hátrányból felzárkóztak 32–33-ra a hazaiak, de a vendégek izgalmas végjátékban behúzták a győzelmet.

További eredmény: Mizse KC–Üllő 38–40.

A G csoport állása: 1. PLER U21 10 pont, 2. Székács 8 3. Kecskemét 8, 4. Üllő 7, 5. Mizse KC 4, 6. Kiskunmajsa 4, 7. Szolnok 1, 8. Kunszentmárton 0 pont.

H csoport

Túrkevei VSE–Berettyó MSE 30–28 (14–14)

Túrkeve, 100 néző. V.: Bozó Z., Mezei Z.

Túrkeve: Kiss A. és Balázs G. (kapusok) – Keresztes M. 3, Bettenbuk 2, Lukács J. 6, Keresztes I. 2, Simon I. 6, Nagy I. 4 (3), Szeremi, Debreceni, Ács 3, Cselovszki Cs. 4, Bordács, Sápszki. Edző: Patocskai László.

Szinte végig fej fej mellett haladt a két rivális. A végjátékban 28–28-as állás után előbb Lukács Jenő, majd Simon Imre is betalált, így megnyerték a meccset a hazaiak, akik ezzel harmadik győzelmüket könyvelhették el.

Újkígyós KC–Mezőtúri AFC-Syngenta 28–29 (14–15)

Újkígyós, 250 néző. V.: Juhász I., Szilágyi G.

Mezőtúr: Lipták – Gyenge 4, Csige 2 (1), Kovács T. 5, Murányi 1, Soós, Farkas B. 2. Csere: Czikó és Molnár B. (kapusok), Zvolenszki 6 (1), Gábor B. 3, Sárosi, Tusjak 6, Losonc, Borzi. Edző: Csizmadia Tamás.

Öt perc után elhúzott a hazai csapat, a 20. percben már 13–8-ra vezettek. A mezőtúriak nem hagyták magukat, és egy 7–1-es rohammal fordítottak a félidő végéig. A második játékrészben hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. Végül izgalmas hajrában Zvolenszki Attila góljával megnyerte a mezőtúri csapat a rangadót, és élre állt csoportjában.

Csizmadia Tamás: – Az első húsz perc után összeszedtük magunkat, és megmutattuk, hogy van tartásunk. A második félidőben fegyelmezett, kontrollált játékkal megérdemelten győztünk az egyik legnagyobb riválisunk otthonában. Köszönjük a bennünket elkísérő szurkolóink biztatását.

További eredmények: Békéscsaba–Orosháza 18–37, Makó–Kondoros 39–31.

A H csoport állása: 1. Mezőtúr 8 pont, 2. Újkígyós 7, 3. Orosháza 7, 4. Berettyó 6 5. Túrkeve 6, 6. Makó 2, 7. Kondoros 2, 8. Békéscsaba 0 pont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában