Szokatlan jelenség

3 órája

Ilyen természeti csodát még sosem láttak a tiszazugi gyümölcsösben

Szokványosnak semmiképpen sem nevezhető, amit Barcza Gábor, a tiszaföldvári Barcza Kézműves Borászat vezetője a napokban a gyümölcsösében tapasztalt. A körtefa virágzás nem is akármikor, hanem október első felében lepte meg a termesztőt.

Pakainé Pusztai Nóra

A száraz nyár után érkező jelentős mennyiségű csapadék felgyorsította a keringést a facsemetében. Az éltető esőt a körtefa virágzással hálálta meg. Barcza Gábor gyümölcsösében rendkívüli időpontot, október elejét választotta kikeletnek a csemete.
– Semmiképpen sem mondható szokványosnak, ami történt. Nyáron szinte csak vegetált a körte csemete, most pedig felpörgött és végül túlpörgött. Betudható ez fiatal korának, nincs még gyakorlata, mikor kell virágba borulni – fogalmazott a rakoncátlan körte csemetéről a termesztő. 
A gyümölccsel kapcsolatban a tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy jól érzi magát a területen.
– Szereti az itteni mikroklímát a körte, ezért még ebben az évben, várhatóan novemberben telepítünk további csemetéket – szólt a tervekről Barcza Gábor.

körtefa virágzás
A kis körtefa virágzással ünnepelte az októberi napsütést a Tiszazugban 
Forrás: Beküldött fotó


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában