Kosárlabda

21 órája

Nehéz perceket okozna belga ellenfelének az Olajbányász

Második fordulójához érkezett a FIBA Európa-kupa I csoportja. A Szolnoki Olajbányász a belga Hubo Limburg United együttesét fogadja a Tiszaligetben szerdán 18 órakor, a piros-feketék pedig szeretnék kijavítani az első körben elszenvedett FC Porto elleni vereséget.

Kovács Levente

Egy pillanatra sem áll meg a Szolnoki Olajbányász az utóbbi napokban, a szombati, Sopron elleni bajnoki mérkőzés után szerdán már a FIBA Európa-kupa második fordulójában fogadják a belga Hubo Limburg United együttesét a piros-feketék.

Olajbányász, Szolnoki Olajbányász, FIBA Európa-kupa, Hubo Limburg United
Győzelemre készül a Szolnoki Olajbányász a belga Hubo Limburg United ellen a FIBA Európa-kupa második körében
Fotó: Kiss János/ MW-archív

Az Olaj az első körben Portugáliában lépett pályára az FC Porto vendégeként, ahol végül kilenc ponttal, 77–68-ra kikapott Oliver Vidin edző együttese. A belgál is alulmaradtak az első mérkőzésen a görög PAOK-kal szemben kaptak ki 74–70-re hazai pályán.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Hubo Limburg United

Szerda, 18.00

A Hubo Limburg a belga Hasselt nevű város csapata, amely Limburg tartományban található, 2023-ban pedig 80 ezer lakossal rendelkezett. Érdekesség, hogy ebben a városban született napjaink egyik legjobb Forma-1-es versenyzője, a háromszoros világbajnok Max Verstappen is.

A Hubo Limburg együttese az előző szezonban az ötödik helyen végzett a holland-belga BNXT ligában, a hazai kupát pedig megnyerte a csapat. Az idei szezonban a bajnokságban eddig mind a négy mérkőzését megnyerte a gárda, így hasonló mérleggel áll, mint a Tisza-partiak a magyar NB I.-ben.

A belgák viszont a PAOK elleni összecsapás óta nem léptek pályára, így egy fokkal pihentebb állapotban érkezhetnek majd a Tiszaligetbe.

Nem kifogás a fáradtság az Olajbányász számára

Ami nem a legjobb előjel, ugyanis Oliver Vidin, a Sopron ellen 75–71-re megnyert mérkőzés utáni nyilatkozatában is elmondta, hogy játékosain látszódtak a fáradtság jelei, azonban minőségi csapata van, emiatt még így sikerült győzni a szombati összecsapáson.

Természetesen ez amiatt is volt, mert az előző héten a piros-feketék összesen több mint hatezer kilométert utaztak a portói és soproni vendégjátékkal együtt, azóta viszont volt pár napja pihenni a játékosoknak, és bíznak benne, hogy ez elég lehet ahhoz, hogy szerdán a Hubo Limburg ellen is sikert arassanak.

Erről beszélt Pallai Tamás is, aki szerint jó állapotban van a csapat és várják már a szerdai találkozót.

– Sokat kivett belőlünk az előző hét az utazás miatt, azonban most volt pár napunk pihenni, nyalogatni a sebeket – nyilatkozta hírportálunknak az Olajbányász csapatkapitánya. – Szerencsére nincs sérültünk, a Sopron elleni győzelem jó hatással volt ránk és motiváltan várjuk a Limburg elleni meccset. Megnéztük az ellenfelünket, egy jó csapatról van szó, négy amerikai légiósuk van és rendkívül szervezettek. A Portóhoz képest sokkal inkább csapatjátékot játszanak, minden pozícióban jó dobóik vannak és széthúzzák a pályát. Tipikusan olyan együttes, amely ellen nagyon nehéz játszani, de tudtuk, hogy a nemzetközi porondon nem lesz könnyű dolgunk. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy tudunk a belgáknak kellemetlen perceket okozni és hazai pályán, ahogy mindig is, a győzelemre törekszünk.

A Szolnoki Olajbányász tehát 18 órától a Hubo Limburg United együttesét fogadja a FIBA Európa-kupában, míg az I csoport másik találkozóján a PAOK a Portót látja vendégül magyar idő szerint 19.15-től.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában