Lábtoll-labda

3 órája

Újszásziak is indulnak a világbajnokságon

A kínai Tiencsinben szombaton kezdődnek és jövő szerdáig tartanak a XI. lábtoll-labda világbajnokság küzdelmei, amelyen a magyar válogatott színeiben az Újszászi VVSE versenyzői is érdekeltek lesznek.

Varga Csaba

Azt tudni kell, hogy a sportág legutóbbi világbajnokságát 2019-ben rendezték meg utoljára. Ezt követően a világjárvány és a nemzetközi szövetségben bekövetkező személyi változások okán több éves szünetet követően lesz újra vb. Ezúttal a kínai Tiencsin lesz a házigazda, ahol Magyarország, Franciaország, Hongkong, India, Kína, Makaó, Mongólia, Németország, Olaszország és Vietnám legjobbjai lépnek majd pályára. 

lábtoll-labda
Csapatainkra kemény meccsek várnak a kínai világbajnokságon
Fotó: Herczeg Gábor

Az ötéves szünet indukálja azt a jelenséget, hogy a nemzeti válogatottban a szokásosnál több újonc van, akik ugyan számos nemzetközi nyílt versenyen megfordultak, mint Baranyai Benett, Fehér Zsolt, Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Rab Alexander, Szaszkó Dorka és Udvari Boglárka, de ők csak most fognak megismerkedni a világbajnokság légkörével. Mindössze négy olyan játékos: Horváth Gergő, Lukács Benedek, Lukács Márton és Farkas Lilla szerepel a keretben, akik már versenyeztek valamikor a vb-n. A 12 fős magyar válogatott, a két szövetségi kapitány, Tóth Gábor és Takács Endre, valamint a magyar szövetség elnöke, ifjú Fehér János vezetésével szerdán elutazott Kínába.

A magyar válogatott:

Férfi csapat: Baranyai Benett, Horváth Gergő, Lukács Benedek, Lukács Márton (Kanizsa LK), Fehér Zsolt (Pusztaszeri PISZE SE), Rab Alexander (Újszászi VVSE).

Női csapat: Farkas Lilla, Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK).

Férfi páros: Horváth Gergő–Rab Alexander

Női páros: Farkas Lilla–Szaszkó Dorka

Vegyes páros: Lukács Márton–Hornyák Erzsébet

Férfi egyéni: Fehér Zsolt

Női egyéni: Kovács Evelin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában