Büszkeség

2 órája

Nevelőszülei meghatottan figyelik, ahogy naponta megküzd álmáért az óballai lány

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalnak ajándékozott elektromos kerékpárt a tószegi kerékpárgyár. Az Óballán, az ÁGOTA közösség nevelőszülői családjában élő Varga Alexandra Tímea az adománynak hála, ezentúl sokkal könnyebben juthat el a kézilabda edzésére a több mint tíz kilométerre fekvő Törökszentmiklósra.

Pakainé Pusztai Nóra

Az ÁGOTA Közösség Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Óballán élő nevelőszülője, Prunner Lászlóné és férje három, vér szerinti családját nélkülözni kényszerülő fiatalt nevelnek otthonukban. A nevelőszülők mindhárom fiatalra nagyon büszkék, hiszen mindannyian tehetségesek, ügyesek valamiben.

Ágota közösség
Az Ágota közösség nevelőszülőjénél cseperedő Alexandra (jobbról a második) a kézilabda edzésekre ezután kerékpárral járhat
Forrás:  Beküldött fotó

– Minden olyan dologban támogatjuk őket, amit őszintén szeretnek csinálni, amiben igazán önmaguk lehetnek és kiteljesedhetnek. Szandinak ilyen például a kézilabda. Öröm látni, hogy ennyire tehetséges és szorgalmas – mondta a nevelőszülő.

Kézilabdázóként remekel a fiatal lány

Ebben a támogató, családias légkörben cseperedik két testvérével a tizenöt éves Varga Alexandra Tímea. A fiatal lány számtalan dolog iránt érdeklődik, középiskolai tanulmányai mellett mindennapjait főként a sport, azon belül is a kézilabda tölti ki. Szandi hatéves kora óta rajong ezért a sportágért, jelenleg a Törökszentmiklósi SZÉKÁCS Kézilabda Egyesület U15-ös csapatát erősíti.

– Imádok kézizni, a kezdetek óta szélső poszton játszom. Nagyon összeszokott már a csapatunk. Szeretem, hogy a játékosok között gördülékeny a kommunikáció, ez az eredményeinken is meglátszik és az edzések minőségén is érzékelhető – mondta lelkesen Szandi.

Az edzésekre kerékpárral járhat ezután

Ahhoz, hogy a kamaszlány rendszeresen részt tudjon venni az edzéseken, naponta ingáznia kell óballai otthona és az attól több mint tíz kilométerre fekvő Törökszentmiklós között. Ezt a távolságot Szandi mostantól sokkal könnyebben le tudja majd győzni, hiszen a tószegi kerékpárgyár egy ajándék elektromos kerékpárt adományozott az ÁGOTA Közösség fiataljának.

A tószegi cég ajánlotta fel a kerékpárt

Szabó Anita, a kerékpárgyártó cég kommunikációért felelős munkatársa elmondta, a vállalat fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Szeretnének hozzájárulni a kerékpározás terjedéséhez, az ugyanis egy fenntartható közlekedési forma, emellett pedig szívesen állnak jó ügyek mellé.

  • Évente egyszer jótékonysági futóversenyt rendeznek. Az itt összegyűlt összeget legutóbb például a mozgássérült gyermekeket támogató Bice-Bóca Alapítvány részére ajánlották fel.
  • Emellett karácsony környékén ruhagyűjtési akciót szerveznek,
  • nemrégiben pedig két kerékpárt is felajánlottak a Rákóczifalvai Önkormányzat részére, megkönnyítve ezzel a védőnők és a gyógyszereket házhoz szállító egészségügyi dolgozók közlekedését.

Szívügyünknek tekintjük a gyermekek sorsát, a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok ügyét pedig kiemelten kezeljük. Reméljük, hogy ez az elektromos kerékpár hozzájárul ahhoz, hogy Alexandra megvalósíthassa álmait, hogy profi kézilabdázóvá váljon

 – fogalmazott Szabó Anita, az Accell Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft. kommunikációért felelős munkatársa.

Az Ágota közösség támogatja a nevelőszülőknél cseperedő fiatalok sorsát

Szandi nagy örömmel vette át új kétkerekűjét, melynek köszönhetően ezentúl a kézilabdaedzésekre való eljutást is sportos, egészséges formában tudja megoldani.

Ágota közösség
Boldogan pattant nyeregbe Alexandra
Forrás: Beküldött fotó

– Hálás vagyok ezért az ajándékért, nagyon köszönöm. Jó érzés, hogy ilyen mobil tudok lenni. Ezzel a biciklivel tényleg könnyebbé váltak a hétköznapjaim, hiszen nem csupán a kézilabda, hanem a tanulmányaim is Törökszentmiklóshoz kötnek – mesélte boldogan a lány.

Szandi a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba jár, tizedik évfolyamos.

A nevelőszülőknél élő tinédzser az intézmény sütő és cukrásztechnikus képzésén tanul, emellett pedig a középiskolában futó Honvéd Kadét Programban is részt vesz, amit szintén nagyon szeret.

– A kézilabda, a cukrászat és a kadétkodás egyaránt érdekel, de azt még nem döntöttem el, hogy melyikkel szeretnék a jövőben komolyabban foglalkozni. Szerintem fontos, hogy az ember több lábon álljon az életben – összegezte a lány.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában