Gyász

3 órája

Elhunyt Takács Győző, Mezőtúr elismert képzőművésze

A város kulturális életének meghatározó alakjától búcsúzik Mezőtúr. Elhunyt Takács Győző. A képzőművész, keramikus keze munkája több kültéri alkotást díszít a mezőtúri utcákon, tereken.

Rimóczi Ágnes

Szomorú hírre ébredtek a mezőtúriak csütörtökön. Elhunyt Takács Győző. A város kulturális életének meghatározó alakjától búcsúznak a városban. Emlékét az alkotásai által örökké megőrzik.

elhunyt Takács Győző
Nyáron avatták fel egyik munkáját, a karaffa vázát, most pedig elhunyt Takács Győző
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

– Mély fájdalommal tudatom, hogy ma hajnalban, 87. életévében elhunyt Takács Győző képzőművész, keramikus – tette közzé a szomorú hírt csütörtök délelőtt Szűcs Dániel.

Alkotásai által őrzik majd emlékét a mezőtúriak

A mezőtúri polgármester posztjában arról ír, hogy a város sokat köszönhet Takács győzőnek, akinek maradandó kültéri alkotásai díszítik a város több pontját.

Nevéhez köthető a Petőfi téren megtalálható Királyváza, a Város Kútja, a Teleki Blanka Gimnázium udvarán található háromfunkciós díszkút és az idén augusztusban átadott, a Hortobágy-Berettyó főcsatorna töltésén megtalálható karaffa váza is

 – írta a polgármester.
Szűcs Dániel emlékezett arra, hogy Takács Győző több mint 30 évvel ezelőtt az egyik megalapítója volt a Mezőtúri Képzőművészeti Alkotótelepnek amely, a mai napig aktívan működik.
– Nagyon kedves, jószívű embertől búcsúzunk, aki rengeteget tett városunkért. Megtisztelő számomra, hogy személyesen is ismerhettük egymást és jó barátságot ápolhattunk – hangsúlyozta a városvezető.

Díszpolgári címet kapott, másnap elhunyt Takács Győző

Takács Győző iparművész egyébként a nemzeti ünnepen napján kapta meg a Mezőtúr Város Díszpolgára kitüntető címet. Az elismerést betegsége miatt lánya vehetett át. Mezőtúr önkormányzata Takács Győzőt saját halottjának tekinti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában