Asztalitenisz

2 órája

Főtáblára jutott Ecseki Nándor és Szudi Ádám is egyesben

Jó hírek érkeztek az ausztriai Linzből, ahol az egyéni Európa-bajnokságot rendezik meg a napokban. Szerdán a zagyvarékasi származású Ecseki Nándor és a szolnoki Szudi Ádám is bejutott a főtáblára egyesben.

Varga Csaba

Már a főtáblára jutásért is óriási harc folyik a nemzetközi versenyeken, ez alól a kontinensviadal sem kivétel . A mieink közül Lakatos Tamás és Ecseki Nándor az első, András Csaba, Majoros Bence, Lei Balázs és Szudi Ádám pedig a második helyen lépett tovább, s szerzett ezzel jogot, hogy a főtábláért zajló rájátszásban asztalhoz álljon.

Ecseki Nándor, asztalitenisz, Európa-bajnokság
Ecseki Nándor egyesben bejutott a főtáblára, vegyes és férfi párosban azonban kikapott az első körben
Fotó: NorthFoto.com

A szolnoki nevelésű, sokszoros magyar bajnok, tokiói olimpikon, Szudi Ádám egy végig kiélezett mérkőzést játszott az olasz John Oyebodével, aki kemény ellenállást tanúsított. A döntő, ötödik szettben azonban Ádám rutinosan és okosan játszva 11:5-re legyőzte vetélytársát, és ezzel a főtáblára jutott.  A zagyvarékasi származású, a párizsi olimpián vegyes párosban induló Ecseki Nándor három szoros szettben bizonyult jobbnak a horvát Leon Benkónál. Mellettük Lakatos Tamás, Majoros Bence és Lei Balázs is kvalifikálta magát az asztalitenisz Európa-bajnokság 64-es főtáblájára.

Párosban nem sikerült a továbbjutás Ecseki Nándornak

Ecseki vegyes párosban is érdekelt volt, ezúttal Bálint Bernadett-tel az oldalán versenyzett, sajnos 3:1-re kikaptak a svéd Mattias Falck, Linda Bergström duótól, így nem jutottak be a legjobb 32-közé.

Férfi párosban sem sikerült a bravúr az Ecseki, Szudi kettősnek, 3:0-ra kikaptak a spanyol Alvaro Robles és a román Ovidiu Ionescu duójától.

A hölgyek mezőnyében az alanyi jogon főtáblás Póta Georgina mellett Hartbrich Leonie is kiharcolta a 64-közé jutást. Az izgalmasnak ígérkező folytatásban csütörtök este lapzártánkat követően álltak asztalhoz versenyzőink.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában