Magyar Népmese Napja

2 órája

Közel száz alkotás érkezett – kihirdették a népmese illusztrációs pályázat eredményét

Szebbnél szebb alkotásokat küldtek be a gyerekek. A népmese illusztrációs pályázatra beküldött rajzokból kiállítás nyílt a városi könyvtárban.

Illés Anita

A Magyar Népmese Napja alkalmából először hirdetett népmese illusztrációs pályázatot a Jászapátiak Baráti Egyesülete és a Városi Könyvtár óvodások és kisiskolások részére. 

népmese illusztrációs pályázat
Kiállítás nyílt a népmese illusztrációs pályázatra beérkezett rajzokból a jászapáti könyvtárban
Fotó: Pesti József

Közel száz alkotást neveztek a népmese illusztrációs pályázatra

A „Kedvenc népmesém, népmesei hősöm” című pályázat célja az volt, hogy meseolvasásra és alkotásra ösztönözze a családokat, valamint az óvodai és iskolai közösségeket. Kilencvenhat színes rajz érkezett, melyek témája szabadon választott magyar vagy cigány népmese volt. Az eredményhirdetést október 16-án, szerdán tartották a városi könyvtárban.

Óvodás korcsoportban első helyezést ért el Vizi Márton, második Mihálovics Natasa, a harmadik pedig Burai Dorina lett, különdíjat érdemelt Szolnoki Simon Lázár rajza.

Az 1-2. osztályos kategóriában Mátyus-Mihályi Dóra kapta az első díjat, második helyen Vizi Tibor, míg a harmadik helyen Gyenes Lizett végzett, különdíjjal jutalmazták Nagy Boglárkát.

A 3-4. osztályos korcsoportban Vizi Enikő rajza lett az első, Semsey Anna Bella a második, Rácz Hanna Amira a harmadik helyezést érte el, a különdíjat Banya Fanninak és Jász Adélnak ítélte oda zsűri. A gyermekrajzokból kiállítás nyílt a könyvtár olvasótermében.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!