Aszfaltozás

2 órája

Folytatódik a 442-es főút felújítása, torlódásra lehet számítani

Október eleje óta dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. emberei Martfű és Tiszaföldvár között. A 442-es főút felújítása a következő szakaszába lépett. Ezúttal Homoknál és a martfűi körforgalomnál aszfaltoznak.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

Elkerülhetetlenné vált a 442-es főút felújítása. A vasúti átkelőknél a MÁV, a leginkább balesetveszélyes szakaszok megszüntetésén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dolgozik. Az aszfaltot Martfű és Tiszaföldvár között több helyen felmarták.

442-es főút felújítása
A 442-es főút felújítása idején a kerékpárosoknak a cipőgyár területén át kell kerülniük
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 442-es főút bizonyos szakaszokon szinte már járhatatlan volt. Tiszaföldvár elkerülő szakaszán, a 25-ös és a 26-os kilométer között javítják a burkolatot. Csak a fél útpálya járható, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. A torlódások elkerülése érdekében a város felé Homokon át lehet kerülni.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról is tájékoztatott, hogy a martfűi körforgalomtól a benzinkúti csomópontig október 24-25. és október 28-30-ig, a 8 és 16 óra közötti időszakban burkolatjavítási munkákat végeznek.

A 442-es főút felújítása miatt torlódás várható

– A váltakozó irányú közúti forgalmat jelzőőrök irányítják. Tekintettel a beavatkozással érintett útszakasz hálózati szerepkörére a munkálatok ideje alatt torlódásra kell számítani – közölték.
A beavatkozás érinti a körforgalom Tiszaföldvár felőli ágán lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyet és kerékpáros átvezetést, ezért a körforgalmat a gyalogos és kerékpáros forgalom elől elzárják, ők kerülővel – a cipőgyári területen keresztül – tudják majd folytatni az útjukat a városrészek között.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában