Vízilabda

2024.09.02. 19:21

Kupagyőztesek a szolnoki pólóspalánták

A Szolnoki Dózsa egykori klubigazgatója, Hollóy Tamás emlékére az idén is megrendezték az emléktornát, amelyen nyolc utánpótláskorú vízilabdacsapat indult. Közülük a Szolnoki Dózsa fiataljai szerezték meg a kupagyőzelmet.

Varga Csaba

A tornán a vendéglátók mellett hét klub – Kecskeméti SI, Ceglédi VSE, OSC, FTC-Telekom, Pécsi SI, BVSC-Zugló, AVUS-Szombathely – 10-11 éves pólóspalántákból álló csapatai indulnak. 

vízilabda
A szolnoki legénység és edzőik: Soltész Zoltán (balra), Szendrei Tamás, valamint Hollóy Tamás özvegye, Ágnes asszony
Forrás: Szolnoki Dózsa

A seregszemle Szolnok–Kecskemét mérkőzéssel indult. A dózsás fiúk már az első meccsen erődemonstrációt tartottak, fölényesen, tizenöt gól különbséggel verték a kecskeméti legénységet. A folytatásban is remekeltek a vendéglátók, ugyanis a BVSC és a Szombathely csapatát is könnyedén, fölényesen győzték le, ezzel csoportjuk élén végeztek. A döntőben a címvédő OSC-vel találkozott a szolnoki gárda, amely óriási csatában diadalmaskodott, és teljesen megérdemelten hódította el a kupát.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen színvonalas tornát tudtunk rendezni, ami mindegyik csapat számára, egy jó erőfelmérőnek bizonyult a közelgő bajnoki szezon előtt – mondta hírportálunknak Soltész Zoltán edző. 

– Kemény nyári alapozás van mögöttünk, hiszen július második hete óta napi két edzéssel készülünk a következő bajnoki évadra. Öröm volt látni a gyerekek lelkesedését és fejlődését, amit a tornán is megmutattak. A játék több elemében sikerült fejlődnünk az elmúlt évadhoz képest. Nem állhatunk meg, hiszen a budapesti gyermek IV-es, és a délkeleti területi gyermek IV-es bajnokságban is indulunk, szeretnénk mindkét fronton hasonlóan szép eredményeket produkálni.

Eredmények:

Csoportmérkőzések: Szolnoki Dózsa–Kecskeméti Sportiskola 15–0, Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 10–3, Szolnoki Dózsa–AVUS-Szombathely 12–6.

Döntő: Szolnoki Dózsa–OSC 4–2.

A torna végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa (Simon Lóránt Milán, Molnár Dusán, Mosonyi Zsombor, Mosonyi Levente, Bagi Kende, Modla Milán Medox, Szendrei Márk, Farkas Csongor, Kurucz Csongor István, Varró Zétény, Balogh Ádám, Fekete Nitái, Nagy Norman, Stefanidesz Attila Hunor. Edzők: Soltész Zoltán, Szendrei Tamás, Urbán Lajos), 2. OSC-Újbuda, 3. Pécsi Sportiskola, 4. BVSC-Zugló, 5. FTC-Telekom, 6. AVUS-Szombathely, 7. Ceglédi VSE, 8. Kecskeméti Sportiskola.

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Simon Lóránt Milán (Szolnoki Dózsa)

A torna legjobb játékosa: Szőts Ábel (Pécsi Sportiskola)

Gólkirály: Kaszás Andor (OSC)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában