Élményinformatika

2024.09.15. 10:00

Játékosan mutatták be a mesterséges intelligencia világát a jászberényi Logiscool nyílt napján

A jövő technológiai kihívásairól is szó volt a jászberényi Logiscool rendezvényén. A gyerekek megalkothatták első digitális játékukat és a mesterséges intelligencia fejlődését is megismerhették.

Illés Anita

Ingyenes nyílt napra várta a fiatalokat pénteken és szombaton a jászberényi Logiscool programozó iskola. A rendezvényen a gyakorlat centrikus élményinformatika, a mesterséges intelligencia is világát ismerhették meg az érdeklődők. 

mesterséges intelligencia
Interaktív foglalkozásokat tartottak a jászberényi Logiscool nyílt napján, ahol a mesterséges intelligencia térhódítása is fókuszba került
Fotó: Pesti József

A mesterséges intelligencia fejlődése számos új lehetőséget kínál 

- A Logiscool a kódolás mellett a kritikus és strukturált gondolkodás alapjait is megtanítja, így a fiatalokból igazságkereső, a tartalmakat tudatosan fogyasztó felnőtt válhat – olvasható az iskola honlapján. A számítógép felépítésétől a portfóliókészítésig olyan komplex és piacképes digitális tudást kapnak a kis felfedezők, mely a jövőben utat nyit majd a legjobban fizetett állások felé. A nyílt napon a jövő technológiai kihívásaiba pillanthattak be a résztvevők, akik interaktív módon fedezhették fel a Logiscool kurzusait és digitális játékot is létrehozhattak. Emellett megtudhatták azt is, hogy milyen reálkészségeket fejleszt az iskola világszerte népszerű, játékokra épülő módszertana és miként befolyásolja a jövőt a mesterséges intelligencia. A jászberényi Logiscool oktatói szeptember 20-án, pénteken 17 és 18 óra között, 21-én szombaton 10-től 11 óráig Hatvanban a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnáziumban tartanak nyílt napot. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában