Labdarúgás

2024.09.13. 17:00

Vármegyei kupa: „Nem feltett kézzel megyünk majd ki a pályára”

Az Almási János Vármegyei Kupa szerdai játéknapja után teljessé vált a sorozat továbbjutóinak listája, így az Magyar Labdarúgó Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatósága elkészítette a második forduló sorsolását, ahol a Jászjákóhalma a vármegyei kupa második fordulójában a szomszédvári Jászberényt fogadja

Kiss Ádám

A csapatok ezúttal is két játéknapon küzdenek meg majd egymással szeptember utolsó és október első szerdáján a vármegyei kupa második fordulójában. A hivatalos versenykiírás szerint döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú együttes jut tovább, míg azonos osztályú csapatok közti döntetlen esetén öt-öt tizenegyesrúgás következik, tehát ezúttal sincs hosszabbítás.

vármegyei kupa, Jászjákóhalma, labdarúgás
Jól kezdte a szezont a fehér mezes Jászjákóhalma, tovább jutott a vármegyei kupa második körébe
Forrás: MW Archív

Négy gárdának erőnyerőként nem kell játszania az év utolsó kupafordulójában, az augusztusban még a Magyar Kupa főtábláján érdekelt, egy kört megélt Törökszentmiklós és Szajol, valamint az első fordulós továbbjutása után a Karcaggal szemben alulmaradt Jászfényszaru mellé még a Besenyszög csatlakozott. Ezek az együttesek már csak a tavasszal esedékes harmadik körben csatlakoznak a mezőnyhöz.

A sorsolásról annyit, hogy két vármegye III.-as együttes is elsőosztályú ellenfelet kapott. Az előző kör meglepetéscsapata, a Jászágó a Zagyvarékas legyőzése után egy újabb nagy feladat előtt áll, a vármegye I.-be feljutó Jászapáti fogadja. Hasonlóan nehéz dolga lesz a Jászjákóhalmának, amely az élvonal egyik esélyesét, a Jászberényt látja vendégül.

– Az osztály színvonalához képest komoly felkészülés zajlott a csapatnál a nyáron, így optimistán tekintettünk a szezonra – mondta hírportálunknak Tóth Norbert, a Jászjákóhalma elnöke. – Ezt a kupából való továbbjutás és az első bajnoki forduló is igazolta, a Jászberény ellen pedig nem minket nyom az esélyesség terhe, azonban nem feltett kézzel megyünk majd ki a pályára.

A vármegyei kupa párosításai: szeptember 25.: Kunhegyes (Vm II.)–Tiszagyenda (Vm II.), Tiszajenő (Vm II.)–Rákóczifalva (Vm I.), Bánhalma (Vm III.)–Mezőtúr (Vm I.), Lurkó Focimánia (Vm I.)–Jánoshida (Vm I.), Jászágó (Vm III.)–Jászapáti (Vm I.), 16.00. Október 2.: Tiszaszőlős (Vm II.)–Kenderes (Vm I.), Tiszapüspöki (Vm II.)–Cserkeszőlő (Vm I.), Jászjákóhalma (Vm III.)–Jászberény (Vm I.), Berekfürdő (Vm III.)–Abádszalók (Vm II.), 15.30.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában