Labdarúgás

2024.09.07. 20:00

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Szolnoki MÁV – galériával

Az első félidőben kétgólos hátrányba került Horváth Csaba együttese a Kecskemét második csapatával szemben. A második játékrészben viszont ki tudott egyenlíteni a Szolnoki MÁV, a fordítás viszont már nem sikerült.

Kovács Levente

Az NB III. sajátossága, hogy az élvonalbeli klubok második csapatai a válogatott szünetben „megerősödnek” azáltal, hogy több NB I.-es kerettag visszajátszik. Emiatt most a Szolnoki MÁV járt pórul, hiszen a kecskemétiektől hatan találták magukat a kezdőcsapatban az első keretből, köztük a korábbi jászberényi játékos Pálinkás Gergő, és a szolnoki nevelésű Kotula Máté is.

Annus Árpádék (kék mezben) megküzdöttek az egy pontért, a Szolnoki MÁV kétgólos állt fel a Kecskemét II. ellen
Fotó: Pesti József

Szolnoki MÁV FC–Kecskeméti TE II. 2–2 (0–2)

Cegléd, 300 néző. Vezette: Németh Gergely (Balla L., Gordos Á.)

Szolnok: Csáki – KÓPIS, KARDOS, DUDOK, Pinto – Dósa (Csanádi, 83.), TISZA, Lengyel B. – Sitku (Barna V., 65.), Annus, Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Kardos (65.), Tisza (75.), ill. Pálinkás (27., 30. – az elsőt tizenegyesből).

A mérkőzés első részében főleg a mezőnyben folyt a játék, a vendégek voltak valamivel kezdeményezőbbek, de komolyabb lehetőségig nem jutottak. A csendet Németh Gergely játékosa éles sípszava törte meg, amikor tizenegyest ítélt a Kecskemét második együttesének, a büntetőt pedig Pálinkás Gergő magabiztosan értékesítette, 0–1. Három perccel később pedig egy védők mögé bepasszolt labdára Pálinkás csapott le, aki rövid időn belül megduplázta góljai számát és csapata előnyét is, 0–2. A félidő hátralévő részében elszabadultak az indulatok a pályán és nézőtéren is. A lelátón szóváltásba keveredtek a szurkolók egymással, a játékosok pedig kemény belépőkkel és lökdösődésekkel vezették le a feszültséget, így tüzes állapotban vonultak szünetre a csapatok.

 

A második játékrészre a Szolnoki MÁV vonult ki dominánsabban, az első tizenöt percben viszont nem fenyegettek veszélyt a Tisza-partiak. Ezt követően szisszenhetett fel először a szolnoki szurkolótábor, amikor egy szöglet utáni lecsorgó labdát Kópis Róbert tekert a kapufára. Nem sokkal később pedig góllá érett a fölény: a tizenhatos sarkánál elvégzett szabadrúgást Lengyel Béla csavart Kardos Norbert fejére, erőteljes stukkolásába pedig csak beleütni tudott Győri András kapus, 1–2. Nem állt le a MÁV, és ment tovább az egyenlítésért, melynek meg is lett az eredménye. A 75. percben ugyanis Dósa Zsombor beadását Tisza Kálmán bólintotta a kapuba, 2–2. Majd a vezetés is majdnem meglett, Tisza fordult be a büntetőterületen belülre, ziccerben viszont a lövés helyett a passzt választotta, ami nem ért célba. Az állás nem változott a folytatásban, így második ceglédi hazai meccsén is 2–2-es döntetlent ért el a Szolnok.

Horváth Csaba: – Tizenöt éve gondolkodom azon, hogy mit keresnek NB I.-es kerettagok a harmadosztályban. Az ellenfél kétgólos vezetése után nagy erőről tettünk tanúbizonyságot és sikerült talpra állnunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában