Vízilabda

2 órája

Kupameccsekkel folytatja a szezont a Szolnoki Dózsa

Három fronton is érdekelt a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata, amely a múlt héten az Eger elleni fölényes győzelemmel rajtolt az élvonalbeli bajnokságban. Péntektől vasárnapig a Magyar Kupa selejtezőjében, Szentesen csobbannak medencébe a Tisza-parti vízipólósok, egy hét múlva pedig már az Eurokupa athéni selejtezőjében vesznek részt Kovács Gergőék.

Varga Csaba

A Magyar Kupa tizennégy tagú mezőnyében valamennyi OB I.-es csapat indul, ám a címvédő Ferencváros, valamint a bajnoki döntős Vasas erőnyerő lesz az első körben. A párharcokat 25×20 méteres játéktéren rendezik tornarendszerben, egy helyszínen, körmérkőzésekkel, és akárcsak az OB I.-ben, döntetlen esetén ötméteres párbaj következik. Minden csoportból az első két helyezett jut tovább az október végi negyeddöntőbe, amely párosítását vaksorsolással készítik majd el.

Szolnoki Dózsa, kupa, vízilabda
Vámosi Bertoldra (jobbra) és társaira nehéz meccsek várnak Szentesen
Fotó: Lénárt Márton

Az A jelű négyesben a rendező Eger mellett a BVSC, a Kaposvár és a Debrecen száll vízbe. A B jelűben a rendező Szeged társaságában a Bp. Honvéd, a Miskolc, valamint PVSK játszik. A C csoportban pedig a házigazda Szentes mellett a Szolnok, az OSC és az UVSE szerepel.

Változások az OSC keretében

Az OSC kispadján Varga Dánielt Kovács Róbert váltotta, aki előtte az U19-es utánpótlás-válogatottnál dolgozott. Kulcsembereik közül Hárai Balázs Kaposvárra, míg Vigvári Vince a spanyol Barcelonetához szerződött. Érkezett soraikba többek között Gyárfás Tamás (BVSC), Joao Fernandes (Partizan Beograd), Mészáros Csaba (BVSC), valamit Pető Attila (Szolnok). A másik két vetélytársnál nem történtek nagy változások, sem a kispadon, sem a játékosállományban.

Hangay Zoltán vezetőedző nehéz meccsekre számít

A hatszoros kupagyőztes szolnoki csapat az utolsó címét 2017-ben szerezte meg, két éve pedig ezüstérmesek voltak Bányai Márkék. Az elmúlt kiírásban azonban kikaptak az OSC-től a negyeddöntőben.

– Nehéz meccsek várnak ránk, hiszen egy kiegyensúlyozott csoportba kerültünk – latolgatta az esélyeket Hangay Zoltán vezetőedző. – Minden meccsre nagyon kell koncentrálnunk, de előbb a Szentes elleni nyitó találkozónkra fókuszálunk. Egykori játékostársam, Kis Gábor jó munkát végez náluk, és bár még nem játszottak bajnokit, két hete az egri tornán jó benyomást keltettek. Ha az Egerben mutatott jó védekezésünket és dinamikus támadójátékunkat nyújtjuk, akkor meglehet a továbbjutás.

A C csoport menetrendje (Szentes)

Péntek: OSC–UVSE, 17.00, Szentes–Szolnok, 19.00.

Szombat: OSC–Szolnok, 17.00, Szentes–UVSE, 19.00.

Vasárnap: Szolnok–UVSE, 10.00, Szentes–OSC, 12.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában