Húsz éve a tőzsdén

2 órája

Fontos évfordulót ünnepel a 4iG

Tőzsdei jelenlétének 20 éves évfordulója alkalmából ünnepélyes csengetéssel indította a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a 4iG Nyrt. – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

MW

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke beszédet mond a 4iG és a Telecom Egypt, valamint Egyiptom és Magyarország felelős miniszterei által Egyiptom és Albánia közötti nagy kapacitású tengeralatti adatkábel-beruházás megvalósításáról szóló előzetes megállapodás aláírásán Budapesten, a 4iG Csoport I. kerületi székházában 2024. február 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az 1995-ben alapított, magyar többségi tulajdonban lévő vállalat Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik meghatározó informatikai és távközlési szolgáltatója – írták.

A közlemény szerint a 4iG csoport már az informatikai rendszerintegrációs szolgáltatások mellett a vezető vállalatok között szerepel a távközlés, az űripar és a védelmi fejlesztések területein is.

A 4iG Nyrt. több mint 8000 szakembert foglalkoztat és Magyarország mellett Montenegróban, Albániában, Izraelben és Egyiptomban van jelen szolgáltatásaival, illetve vállalataival. A cégcsoport célja, hogy innovatív megoldásaival hozzájáruljon a digitális gazdaság fejlődéséhez Magyarországon és a régióban egyaránt.

A 4iG csoport a montenegrói ONE Crna Gora és az albán ONA Albania tulajdonosaként a Nyugat-Balkán egyik piacvezető távközlési-infokommunikációs szolgáltatója, vállalatai a két országban csaknem 2,2 millió lakossági és 400 ezer vállalati ügyfelet szolgálnak ki.

A 4iG a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei pénteken 1,05 százalékkal, 772 forintra emelkedtek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 865, a legalacsonyabb 720 forint volt.

A 4iG Nyrt. megduplázta árbevételét, és háromszorosára növelte EBITDA-eredményét tavaly, az infokommunikációs vállalatcsoport konszolidált árbevétele 594,4 milliárd forintra, pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti szokásos (EBITDA-) eredménye 197,4 milliárd forintra nőtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában