Jászberény

2 órája

A nagy semmit kínálta az online csaló, így verte át áldozatait

Az elkövető több esetben kiadó apartmanokat is meghirdetett, majd foglaló utalását kérte, viszont kiderült, hogy bérbe adandó ingatlanok sem álltak a rendelkezésére.

Mészáros Géza

Különböző internetes hirdetési oldalakon kínált játékkonzolokat, fényképezőgépeket, számítógép-alkatrészeket és processzorokat egy online csaló. A jászberényi rendőrök szeptember 17-én a lakásán fogták el a 34 éves budakalászi férfit – számolt be a bűncselekményről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Online csaló
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A gyanúsított az általa felkínált termékek 50-200 ezer forint közötti vételárait minden esetben előre utalással kérte kiegyenlíteni, azonban a megrendelt árukat sohasem küldte meg, a sértettek azokat sohasem kapták meg.

Ingatlanban is utazott az online csaló

Az illető több esetben kiadó apartmanokat is meghirdetett, majd foglaló utalását kérte, viszont kiderült, hogy bérbe adandó ingatlanok sem álltak a rendelkezésére.

A jászberényi rendőrök a Mátrix Projekt keretében szeptember 17-én a lakásán fogták el a 34 éves budakalászi férfit, akit huszonhárom rendbeli csalás bűntett miatt kihallgattak, majd őrizetbe vették és letartóztatását indítványozzák.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában