Vízilabda

2024.09.08. 16:13

Európa-bajnoki negyedik az U19-es válogatott

A negyedik helyen zárta a magyar férfi U19-es válogatott a Burgasban zajló Európa-bajnokságot, mivel a bronzmérkőzésen 11–11-es rendes játékidő után ötméteresekkel kikapott Spanyolországtól.

Kiss Ádám

A csoport második helyének megszerzését követően a negyeddöntőben Németországgal mérkőztek a mienk, és nyertek 11–10-re úgy, hogy az utolsó három percben hősiesen védekezett a csapat, hogy megőrizze egygólos előnyét.

Cseh Maxim, vízilabda, Európa-bajnokság, Szolnoki Dózsa, U19
Nem sikerült az éremszerzés, negyedik lett az Eb-n az U19-es válogatott a Szolnoki Dózsa játékosával, Cseh Maximmal a keretben
Forrás: waterpolo.hu

A Montenegró elleni elődöntő első félideje kiegyenlített játékok hozott, 3–3 volt az állás a szünetben, azonban az ellenfél harmadik negyedbeli 3–0-s rohama megpecsételte a mieink sorsát. A záró játékrészben hiába nem kaptunk gól, csak kettőt tudtunk lefaragni a hátrányunkból.

A spanyolok ellen vívott bronzmeccs az Eb legjobb magyar játékát hozta, 4–1-re nyerte a csapat az első negyedet. A folytatásban azonban lépésről-lépésre faragta a hátrányát a ellenfél csapat, de ötvennégy másodperccel a lefújás előtt mégis mi vezettünk 11–9-re. A spanyoloknak azonban sikerült egyenlíteniük, az ötméteresek során pedig két magyar is hibázott, így végül a negyedik helyen végzett a válogatottunk.

A Szolnoki Dózsa játékosa, Cseh Maxim egy kivételével valamennyi mérkőzésen lehetőséget kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában