Vízilabda

2024.09.14. 10:00

A Szolnoki Dózsa a bajnoki rajt előtt áll

A Szolnoki Dózsa egri vendégjátékával rajtol szombaton az élvonalbeli vízilabda-bajnokság. Ha, hiszik, ha nem az első forduló összecsapásait szeptember 14. és november 6. között rendezik. Természetesen az esélyekről és a várakozásokról is említést teszünk írásunkban.

Varga Csaba

Továbbra is tizennégy csapat – köztük a Szolnoki Dózsa – várja az OB I. szombati nyitányát, amelyet a világ egyik legerősebb bajnokságának tartanak.

Szolnoki Dózsa, vízilabda
A Szolnoki Dózsa Praktiker legénysége nagyon várja a szombati nyitányt 
Forrás: Szolnoki Dózsa

A forgatókönyvről annyit, hogy az oda-visszavágós alapszakasz jövő áprilisban zárul, ezt követi a rájátszás, majd legvégül a helyezésekért játszanak majd a csapatok.

Az esélyeket tekintve a címvédő Ferencváros továbbra is a bajnokság toronymagas favoritja, ugyanis a nyáron még tovább erősödött az állományuk. Mögötte a Vasas, a BVSC, az OSC és a Honvéd pályázhat még a dobogóra.

Sokat dolgoztak a Szolnoki Dózsa játékosai a nyáron

Vajon hol köthet ki az elmúlt két szezont egyaránt a hatodik helyen záró, de a nyáron jelentős átalakuláson áteső Szolnoki Dózsa Praktiker gárdája?

– Nem könnyű jósolni, egy biztos nagyon sokat dolgoztunk az idén nyáron is – kezdte a szolnokiak saját nevelésű vezetőedzője, Hangay Zoltán. – A fél csapat kicserélődött nálunk, rutinos és válogatottat is megjárt játékosok távoztak, köztük a tokiói olimpián bronzérmes csapattag, Pásztor Mátyás pedig visszavonult az aktív játéktól. Akik maradtak, kiegészülve a hat érkező játékossal rendesen dolgoztak az elmúlt időszakban. Igyekeztünk minél több kétkapus meccset beilleszteni a felkészülésünkbe. A múlt héten pedig mind a négy ellenfelünket legyőztük az egri teszttornán.

Ha már a bajnoki rajtnál tartunk, az első fordulóból több mérkőzést is későbbre halasztottak, például a BVSC és az OSC nemzetközi kupakötelezettsége miatt. A lényeg, hogy a Szolnok az elmúlt kiírásban kilencedik helyezett Eger otthonában nyitja a szezont, szombaton 17.45-kor.

– Bő egy hete tíz góllal vertük az Egert az ottani felkészülési tornán – folytatta a szakember. – Mindez nem szabad, hogy félrevezessen bennünket, hiszen az egriek közül három meghatározó vízipólós is hiányzott. Úgy éreztem, hogy igazából nem akarták megmutatni magukat, de természetesen győzni szeretnénk a rajton. Eredetileg arról volt szó, hogy a Bárány uszoda nyitott medencéjében játszunk majd, ám a lehűlés miatt a Bitskey uszodában fogadnak bennünket. Bár jól sikerült a felkészülésünk, mindezt élesben kell megmutatnunk.

Feladat bőven lesz, hiszen a jövő hétvégén a Magyar Kupa selejtezőjében három nap alatt három meccs vár ránk. Majd két hét múlva az Eurokupában leszünk érdekeltek, az ellenfeleinket és a helyszínt majd a hétfői sorsolást követően tudjuk meg. A hazai bemutatkozásunkra október 2-ig kell várni, amikor a Szegedet fogadjuk a Tiszaligetben.

Kovács Gergő lett a csapatkapitány

Az új évadban a sok nagy csatát megélt Kovács Gergő lesz a Dózsa csapatkapitánya. Érdekesség, hogy a felek hét évvel ezelőtti bajnoki döntőjében még egri színekben játszott, ám az utóbbi négy szezonban már a szolnokiakat erősítette a szélső, akit egy hete a torna legjobb játékosának választottak a hevesi fővárosban.

– Jó hangulatban telt a felkészülésünk. Nehéz évad elé nézünk, de mint a múlt heti torna is megmutatta, helyes úton járunk. Jó évadot akarunk futni és a hazai meccseinkre is hívjuk, várjuk szurkolóinkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában