Kosárlabda

2024.09.14. 21:36

Kupagyőztes az Olaj Opatijában

A horvátországi Opatijában zajló Liburnia Kupa fináléjában az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata remek játékkal, tekintélyes 24 pont különbséggel legyőzte a horvát Kvarner Rijeka legénységét.

Varga Csaba

Az első félidőben egymás nyomában loholt a két csapat, igazán jó meccset vívtak a felek az Adria-parti városban. 

kupagyoztes,olaj
Marcus Lewis (balra) és Sztrahinja Jovanovics voltak a horvátországi torna legjobbjai
Forrás: Szolnoki Olajbányász

A nagyszünet után azonban a gázpedálra léptek a szolnokiak, akik tetszés szerint érték el kosaraikat, míg a saját palánkjuk alatt sorra védekezték ki a horvát első ligában újonc rijekai gárda akcióit. Így a záró negyed már csak formaság volt, az Olaj magabiztos sikeréhez nem fért kétség. A csapat pedig büszkén emelhette magasba a kupagyőzelemért járó trófeát. Bónuszként Marcus Lewis-t választották a torna legértékesebb játékosának, míg Sztrahinja Jovanovics a gólkirály címet érdemelte ki Opatijában.

KK Kvarner Rijeka (horvát)–NHSZ-Szolnoki Olajbányász 67–91 (21–23, 21–20, 7–25, 18–23)

Olajbányász: Jovanovics 17/3, Lewis 15/9, Lukács 14/3, Szubotics 19/3, Aimaq 14. Csere: Pallai 5/3, Peringer 4, Rudner 3, Arabo, Horváth Á., Krnjajszki. Edző: Oliver Vidin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában