Vízilabda

2024.08.27. 15:30

Az OSC lesz a Szolnoki Dózsa egyik ellenfele a kupában

A Szolnoki Dózsa Praktiker csapata a Magyar Kupa C jelű selejtezőcsoportjába került, ahol az OSC, a Szentes és az UVSE lesz az ellenfele.

Kiss Ádám

A sorozat úgynevezett irányított kvalifikációs szakaszának mérkőzéseit tornarendszerben, egy helyszínen, körmérkőzésekkel bonyolítják le a csapatok szeptember 27 és 29 között. A klubok augusztus 30-ig jelentkezhetnek a négyestorna megrendezésére, így az is lehetséges, hogy a Szolnoki Dózsa uszodájában, a Tiszaligetben játszanak a csapatok a a legjobb nyolc közé jutásért.

Szolnoki Dózsa, Magyar Kupa, vízilabda
A C csoportba került a Szolnoki Dózsa a Magyar Kupa selejtezőjében
Fotó: Mészáros János

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol már csatlakoznak az előző kiírás döntősei, az erőnyerő FTC és a Vasas is. A legjobb nyolc párosítását vaksorsolással készítik majd el.

A négy közé jutást egy hétvégén, oda-visszavágós rendszerben döntik el a csapatok. Egyenlő állás esetén a továbbjutást az összesített eredmény dönti el, ha az összesített gólkülönbség a második meccs végén is egyenlő, akkor szétlövés következik.

A négyes döntőt szintén vaksorsolás előzi meg. Az elődöntő vesztesei játszanak majd a bronzéremért, a kupagyőzelem tétje pedig nem más, mint az indulási jog az Eurokupa következő szezonjában.

A Magyar Kupa selejtezőcsoportjai

A csoport: BVSC-Zugló, Kaposvár, Eger, DVSC.

B csoport: Honvéd, Szeged, Miskolc, PVSK.

C csoport: OSC-Újbuda, Szolnoki Dózsa Praktiker, Szentes, UVSE. K.Á.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában