Összefoglaló

2024.09.13. 21:00

Új részleteket árultak el a szolnoki Csáklya úti híd kapcsán – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Megkezdődött a szolnoki Csáklya úti híd kiviteli tervének készítése. A munka előreláthatóan 15 hónapig tart, azt következően, 2025 végén kezdődhet meg az építkezés. Megvan az is, mikor autózhatunk át először a Csáklya úti hídon.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Frontálisan karambolozott két autó péntek délután a 34-es főút 17-es kilométerénél, Kunmadaras és Tiszaörs között. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a mentőszolgálat munkatársainak segítettek az utasok mozgatásában. A baleset helyszínére több mentőautó és mentőhelikopter is érkezett.

Tűéles fogak, homokkal szórt test. A cibakházi homokpadot egy méretes jószág foglalta el a nyár utolsó napjaiban. A környéken élők csodájára jártak az alkotásnak, amiről a világhálón is kering néhány felvétel. Cikkünkben az előzményeknek jártunk utána.

Egy ponton biztosan jó ötletnek tűnt, de végül nem jött össze annak a szolnoki férfinak a terve, akit a benzinkutakon készült felvételek alapján sikerült a rendőrségnek beazonosítania. Egy rendszámtáblás trükk okozta a vesztét...

A Szandaszőlősért Egyesület idén is megrendezte a Mustivált, melyet a rossz idő miatt ezúttal a művelődési házban és a mellette lévő fedett területen tartottak. A gyerekeket kézműves foglalkozások, tánctanítás és a Nefelejcs népi játszótér várta. Nagy sikere volt a kosaras hintának és a különleges népi játékoknak.

Az egyik népes cibakházi családnak a gyermekei közül néhányan régóta rossz úton járnak. Egyikük emberölés miatt régóta ül a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben, míg az illető két fiatalabb öccsét szeptember 11-én, két különböző büntetőügyben ítélte el a bíróság a Szolnoki Törvényszéken. 

Hetente-kéthetente követett el betöréseket Jászladányon egy 21 éves helyi fiatal. Az ügy már május óta húzódott, a helyi rendőrök elfogták a jászladányi sorozatbetörőt. A rendőrök az ügyeket egyesítették, majd szeptember 10-én őrizetbe vették a férfit.

Izgalmas témában készült tanulmány a közelmúltban. Magyarország első szinglitérképének dr. Rövid Irén szociológus a megálmodója és elkészítője. Vármegyénkre vonatkozóan is érdekes adatokat közöl.

A horvátországi Opatijában zajló Liburnia Kupa első elődöntőjében az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata 13 ponttal legyőzte a Sibenka Sibenik gárdáját. A szolnokiak a döntőben majd a Rijeka–Lasko meccs győztesével találkoznak a szombati döntőben.

Egy tápiógyörgyei lakos közlekedett személyautóval Jászteleken szeptember 12-én reggel, mikor a rendőrök ellenőrizték. A férfivel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt eljárást indítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában