Labdarúgás

2024.08.28. 07:00

Komoly terhelés alatt NB III-as csapataink

Mind az öt NB III-as csapatunk érdekelt volt a hétvégén a Magyar Kupában, de csak ketten, a Karcag és a Tiszafüred vették sikerrel a második fordulót is. Ráadásul a Szolnok és a Tiszaföldvár úgy esett ki, hogy százhúszperces küzdelemre kényszerültek, amelynek végén egyikük a hosszabbításban, a másik pedig tizenegyes párbajban bukott el. A szerda-vasárnapi ritmus és a nagy meleg sem kedvez a többnyire amatőr státuszban lévő labdarúgóknak, így döntő lehet majd szerdán is, hogy ki bírja jobban a sorozatterhelést.

Jegesi László

Újabb hétközi forduló vár csapatainkra az NB III.-ban. A Tiszafüred és a Tiszaföldvár idegenben, a Martfű és a Karcag hazai pályán lép pályára, míg a Szolnoki MÁV Cegléden fogadja majd a Hódmezővásárhely csapatát.

Vincze Patrik (labdával) és társai szeretnék folytatni jó bajnoki szereplésüket az NB III-ban 
Fotó: Mészáros János

NB III. Északkeleti csoport

FC Hatvan (7.)–Facultas-Tiszafüredi VSE (1.)

Szerda, 17.30

Kedvező helyzetben, pontosabban az élről várja a bajnoki folytatást a Tiszafüred legénysége. Az eddigi hat mérkőzéséből százszázalékos mérleget produkáló együttes soha nem kezdte még ilyen jól az idényt, és szeretnék ezt meglovagolni Dorcsák Zoltán tanítványai – vagyis addig ütni a vasat, míg meleg. Kalmár Ferenc és Bényei Balázs biztosan nem játszanak a hétközi mérkőzésen a Hatvan ellen, amely szereplése érdekesen alakult az első négy találkozóján. Háromszor is rúgott gól nélkül végeztek a hevesiek, a mindenkire veszélyes kis Loki elleni idegenbeli mérkőzésen viszont több alkalommal is betaláltak és győzelemmel távoztak Debrecenből. A Facultas védelme is szeretné távol tartani a vendéglátók támadóit Lisztes Bence kapujától.

Karcagi SE (8.)–DVTK II. (6.)

Szerda, 17.30

Magabiztos játékkal nyert a kupában a Karcag, a siker titka a csapat motiváltságán is múlott. A bajnokságban az új stadiont remek játékkal, hat rúgott góllal avatta fel Varga Attila együttese, bár utána nem sikerült a listavezető Tiszafüred kapujába találnia. Ezúttal az ötvenszázalékos mérleggel bíró DVTK II. lesz hazai pályán az ellenfele, riválisát az előző szezonban mindkét alkalommal felülmúlta. A szerdai győzelemhez a stabil védekezés és az abból indított támadások eredményességére is szükség lehet majd. Győzelem esetén pedig eggyel kevesebb mérkőzést játszva is közelebb zárkózhatna az élmezőnyhöz a nagykunsági együttes.

NB III. Délkeleti csoport

Martfűi LSE (6.)–Kecskeméti TE II. 1911 (12.)

Szerda, 17.30

A Martfű sem élte túl a második kupafordulót, de vármegyei riválisaikhoz képest sokkal jobban áll a szénája a bajnokságban. A kupakiesés nem töltötte el azért boldogsággal a szakvezetést, de mivel a fő csapásirány nem ez, sokáig nem búslakodnak majd rajta. Ellenben tovább szilárdíthatják pozíciójukat a tabellán, ha sikerrel veszik az előttük álló két fordulót. A Kecskemét II. után egy vármegyei derbi következik, a Tiszaföldvár ideiglenes otthonában, Kunszentmártonban. Jól emlékezhetnek még az előző bajnokság nehézségeire Martfűn, bizonyára nem szeretnék ismét átélni, ehhez viszont újabb pontokra van szükség.

Budapest Honvéd FC II. (11.)–Tiszaföldvár SE (14.)

Szerda, 17.30

A Tiszaföldvár volt az egyik olyan vármegyei csapatunk, amely hosszabbításra kényszerült vasárnap a MOL Magyar Kupában. Ennek hajrájában ráadásul gólt kaptak, így amellett, hogy nem folytatják a küzdelmeket, fáradtan érkezhetnek szerdán Budapestre a bajnoki találkozóra. Félre kell tenniük azonban a nehézségeket – amelyekből van jócskán – és erre a megméretésre kell koncentrálni már. Morálisan sem jött jókor ez a kupakiesés, de tovább kell lépniük, mert a négy nap alatt játszott három mérkőzés akár meghatározó is lehet a folytatást illetően. Minden szempontból jól jönne, ha pontosan tudnának távozni a Honvéd II. otthonából.

Szolnoki MÁV FC (16.)–Hódmezővásárhelyi FC (13.)

Szerda, 17.30

Nagyon szerencsétlenül alakult a Szolnok számára a hétvégi kupaforduló, hosszabbításra került sor ugyanis a mérkőzésen, az ezt követő tizenegyes párbajban viszont elbukott az együttes. Mivel nagyon szűk a MÁV-keret, a szombaton végletekig elfáradt állományra nehéz kilencven percek várhatnak a héten. Demeter Viktor és Szabó Richárd sérülései tovább nehezítik a helyzetet, az utolsó helyről pedig csak egy győzelemmel lehetne elmozdulni. Nem lehet más célja a Hódmezővásárhely csapatának sem – amely szintén várakozás alatt indította a szezont – mint a három pont begyűjtése. Győzelem nélkül, mindössze két döntetlennel a tarsolyában a mezőny második felében tanyázik jelenleg a csongrádi gárda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában