Labdarúgás

2024.08.18. 22:09

A Füred nyerte a szomszédvárak csatáját – galériával

A labdarúgó NB III. Északkeleti csoportjának 4. fordulójában a hazai pályán játszó Tiszafüred egy góllal jobbnak bizonyult a vendég karcagi csapatnál.

Varga Csaba

Két veretlen együttes találkozott a vármegyei rangadón, sőt a Füred még pontot sem veszített az elmúlt három körben, míg a Karcag két meccsből egyet nyert, míg a másikat döntetlenre hozta. Mint tudjuk a szomszédvárak csatája mindig dupla szorzóval ér fel. Ezért mindkét edző óvatosan fogalmazott a derbi előtt.

labdarúgás
Egy gól döntött a Tiszafüred és a Karcag összecsapásán
Fotó: Pesti József

– Nehéz meccsre számítok, hiszen az ellenfelünk már megmutatta, hogy tud jó eredményeket elérni, de mi csak saját magunkkal foglalkozunk, a saját stratégiánkra építünk – mondta a karcagi klub honlapján Varga Attila. – Úgy lépünk majd pályára, hogy megpróbálunk ismét egy jó eredményt elérni, még ha idegenben is játszunk. Tudjuk, hogy mit akarunk, és azt is, hogy nehéz dolgunk lesz.

A hazaiak részéről Dorcsák Zoltán pedig ekképp nyilatkozott hírportálunknak: – Jó formában van a Karcag, szerencsére mi sem vagyunk rossz passzban, szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. Sajnos Kalmár Feri sem tud játszani Ennek ellenére pontot, pontokat akarunk szerezni.

Facultas-Tiszafüredi VSE–Karcagi SE 1–0 (0–0)

Tiszafüred, 500 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Vrbovszki P., Gergely M.)

Tiszafüred: Lisztes – Kiss H., BÉNYEI, Aranyos (Dibusz, a szünetben), KOVÁCS D., Barzsó (Karmacsi 61.), MÁCSAI, Engel, Pataki (Ballók, 83.), TRENCSÉNYI (Szövetes, 89.), PAP Zs. Edző: Dorcsák Zoltán.

Karcag: Fedinisinec – Szabó K., Győri, Sághy, Constatinescu (Székely D., 61.), Fábián, Vogyicska, (Tóth D., 80.), Vona (Szakács ,76.), Talpalló (Györgye, 61.), Nagy Zs. (Girsik, 61.), Szűcs K. Edző: Varga Attila.

Gólszerző: Pap Zs. (67.)

Mi kell egy jó meccshez? Szép számú közönség, kiválóan előkészített pálya és két jó formában lévő csapat, tehát Füreden minden adva volt, hogy jó mérkőzést játszanak a felek. Nagyon bekezdett hazai gárda előbb Pataki Viktor hibázott ziccerben, majd Papp Zsolt közeli lövését bal kapufa hárította. A folytatás is a fürediek fölényében telt el, de képtelenek voltak betalálni. A karcagiak nem lelték a fonalat lassan, kiismerhetően támadtak, alig jutottak el a vendéglátok kapujáig.   

A szünet után mindkét tréner cserékkel próbálta frissíteni csapat. A sárga mezben játszó Tisza-taviak a 67. percben szerezték meg a vezetést, ami egyben győztes gól volt, Trencsényi  Bence sokadszor húzott el a jobb oldalon, beadását a hosszú oldalon jól érkező Pap Zsolt a hálóba emelte, 1–0. A hajrában karcagi együttes megpróbált egyenlíteni, de igazi helyzetet nem tudtak teremteni a hazaiak kapuja előtt. A Füred pedig behúzta a győzelmet.    

Így látták a szakemberek a meccset:

Dorcsák Zoltán: – Parázs hangulatú, vérbeli rangadót játszottunk az erős állományú karcagi csapattal. Az első félidőben akár több gólt is lőhettünk volna. A másodikban is sokat tettünk a győzelemért, amit sikerült is megszereznünk. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján megérdemelten nyertünk.    

Varga Attila: – A múltkori meccshez képest, most nem sikerült a jobbik arcunkat mutatnunk. A hiba benne van a játékban, de a motivációban is  felülmúlt bennünket a füredi csapat, amely megérdemelte a győzelmet . Sajnos a mieink közül senkit nem lehet kiemelni.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában