Vízilabda

2024.07.03. 17:30

Nem sikerült jól a rajt a nemzeti csapatnak

Vereséggel kezdte a Buenos Aires-i világbajnokságot a magyar U18-as válogatott a Szolnoki Dózsa játékosával, Cseh Maximmal a keretben, miután a nyitónapon 13–12-re kikapott Szerbiától.

Kiss Ádám

Megkezdte szereplését a címvédő U18-as fiú válogatott a korosztályos világbajnokságon. A magyar csapat az A-csoportban Szerbiával, Montenegróval és az Amerikai Egyesült Államokkal küzd meg. A csoport az első két helyezettje automatikusan a legjobb nyolc közé jut, a 3-4. helyezett pedig a keresztjátékból juthat el ugyanoda.

Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Szerbia–Magyarország 13–12 (2–3, 3–2, 4–2, 4–5)

Magyar gólszerzők: Haverkampf 4, Tóth 3, Balogh, Benedek 2-2, Bella 1.

A szerbek szerezték a mérkőzés első találatát, azonban a negyed végén a mieink örülhettek, Benedek Mór emberelőnyből szerzett gólja után 3–2-s magyar vezetéssel ért véget a játékrész. A folytatásban megismétlődött az első negyed eredménye, ezúttal azonban a szerbek javára, így 5–5-ös döntetlennel zárult a félidő.

A harmadik negyedben azonban hullámvölgybe került a magyar csapat, csupán az utolsó percben tudták bevenni az ellenfél kapuját, amely a játékrész végére már kétgólos előnyt épített fel, 9–7. Az utolsó játékrészben döntetlenre zárkóztak fel a mieink, azonban két gyors találattal a szerbek visszaállították korábbi előnyüket. Ezt a hajrában még meg tudtuk felezni, azonban az utolsó percben az egyenlítésért támadva ötméterest hibáztunk, így 13–12-es vereséggel kezdtük a vb-t.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában