Vízilabda

2020.09.26. 10:10

A döntőbe jutásért a BVSC-vel találkozik a Szolnoki Dózsa

Ha minden igaz, szombat délután a Szolnok–BVSC összecsapással kezdődik meg a Magyar Kupa négyes döntője, amelynek a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda ad otthont a hétvégén.

Varga Csaba

Nagy Viktor kapus és társai magabiztosan harcolták ki a továbbjutást

Fotó: Illyés Csaba

Az előzményekről annyit, hogy a kupa selejtezői július végén kezdődtek, azóta három fordulót tudtak le az együttesek, ami csapatonként kilenc-kilenc mérkőzést jelentett. Közülük három gárda tudta le hibátlan mérleggel a tornát. Közöttük a gólkülönbség rangsorolt, a Ferencváros végzett az élen, második a Szolnoki Dózsa, harmadik az OSC, negyedik pedig a Vasas lett. Így adta magát az elődöntő párosítása: FTC–Vasas és Szolnok–OSC. Az augusztus közepére tervezett budapesti négyes döntőt azonban elhalasztották, mert több csapatnál is pozitív teszteket produkáltak a játékosok.

A négyes döntőt tehát most hétvégén rendezik meg, és máris történt egy változás, az OSC csapata ugyanis bejelentette, hogy játékosai még nem épültek fel betegségükből, ezért visszalépnek a tornától. A szövetség is lépett, első körben az összetettben ötödik Honvédot kérte fel beugrónak, amely betegségekre hivatkozva köszönte szépen, de nem kért az elődöntőből. Végül a hatodik BVSC legénysége kapva kapott az alkalmon: elfogadta az invitálást, így ma a Szolnokkal elődöntőzik.

Érdekesség, hogy a felek már kétszer is találkoztak az előcsatározások során, előbb 9–7-re, majd 12–11-re győzte le a Szolnok a BVSC-t. Tegyük hozzá, hogy mindkétszer vesztett helyzetből fordítva, némi szerencsével megspékelve nyertek Kovács Gergőék.

– Most sem lesz könnyű dolgunk a BVSC ellen – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa edzője. – Itt már nem lehet hibázni, csak maximális koncentrációval, mindent beleadva nyerhetünk. Szerencsére csapatunkból mindenki egészséges. Győzni akarunk, hogy vasárnap már a Magyar Kupáért szálljunk vízbe.

A négyes döntő programja

Szombat, elődöntő: Szolnoki Dózsa–BVSC, 16.15, Ferencváros–Vasas, 17.45.

Vasárnap, a harmadik helyért: 18.45, döntő: 20.15.

Az M4 Sport+ mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában