kosárlabda

2019.02.22. 09:48

Túl a műtéten az Olaj játékosa

Nyolc napja történt, amikor az Olaj–PVSK MK-negyed­döntőn súlyos sérülést szenvedett a piros-feketék két kiválósága, Kovács Péter és Sztrahinja Milosevics. Szerencsére már mindketten túl vannak műtéten. Sztrahinja az egyik belgrádi klinikán fekszik, Kovács Péter viszont már tegnap délután elhagyta a budapesti sportkórházat.

Varga Csaba

Az Olaj játékosa, Kovács Péter (balra) várhatóan májusban térhet majd vissza társai közé

Fotó: MTI/Balázs Attila

– Köszönöm, most már egész jól vagyok, épp a zárójelentést várom, utána mehetek haza – mondta Péter, amikor a hogyléte felől érdeklődtünk.

Ugyebár a győri Audi Arénában, a PVSK elleni negyeddöntő meccs közben történt a sajnálatos sérülés, ami után már nem folytathatta a játékot a csupa szív hátvéd, aki nemcsak az Olaj, hanem a válogatott soraiból is hiányozni fog az elkövetkező hetekben.

– Elég volt egy rossz mozdulat, és máris megtörtént a baj, játék közben eltört a jobb bokacsontom – folytatta a játékos. – Téglásy György doktor úr, aki a válogatott mellett is dolgozik, mindenben segített, hogy minél hamarabb jó kezekbe kerüljek.

– Jött a mentő, és irány a győri kórház, ahol már vártak, mindenki tette és tudta a dolgát, és a szokásos vizsgálatok után átszállítottak a budapesti sportkórházba. Mondhatom, hogy el voltam keseredve, mert nem segíthettem a társaimnak, ráadásul nem csak engem, hanem Milosevicset és Jaylin Airingtont is nélkülözniük kellett.

– Lehet mondani, hogy emberfeletti teljesítményt nyújtottak fiúk a döntőben. Megérdemelték a győzelmet, és az azt követő ünneplést. Én pedig jobban izgultam, amikor a telefonomon néztem a finálét, mintha játszottam volna.

Mi úgy tudtuk, hogy hétfőn műtik Pétert, ám közben történt egy és más, időlegesen egy másik kórház felé vette az irányt. – A feleségem egyik budapesti klinikán második gyermekünket várta, én pedig kötelességemnek éreztem, hogy mellette legyek a szüléskor.

Az Olaj játékosa, Kovács Péter (balra) várhatóan májusban térhet majd vissza társai közé
Fotó: MTI/Balázs Attila

Szerencsére nem volt komplikáció, 3350 grammal és 54 cm-rel megszületett Máté fiunk, akinek a 22 hónapos Nóri lányunk is nagyon örült. Aztán kedden megtörtént műtét, egy fémlemezhez hat csavarral rögzítették a csontot, szerencsére jól vagyok.

Hamarosan elutazunk Bajára, a szüleinkhez, jövő héten leveszik a gipszet, gyógytornával kezdődik majd a rehabilitációm.

Sajnos a válogatott meccseket is ki kell hagynom, de lélekben ott leszek a fiúkkal. Végül és nem utolsósorban köszönöm társaimnak és a szurkolóknak a biztató szavakat a jókívánságokat. Azon leszek, hogy minél hamarabb visszatérjek a pályára.

Névjegy

Név: Kovács Péter

Született: 1989.10.25., Baja

Családi állapot: nős, 2 gyermek édesapja

Sportága: kosárlabda

Klubja: Szolnoki Olaj KK

Posztja: hátvéd

Magassága: 189 cm

Legjobb eredményei: válogatott játékos, Eb részt vevő, kétszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában