Helyben készülő gyümölcslevek

1 órája

Remek lett a meggytermés Újszilváson, feldolgozzák a pompás gyümölcsöket

Petrányi Csaba polgármester elégedetten tekint az idei gyümölcshozamukra. A meggy különösen jól sikerült, minőséget képviselnek az újszilvási gyümölcslevek.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Az elmúlt két hónapban hetven mázsányi alapanyagot dolgoztunk fel. Főként almát. A meggy pedig különösen jó, kiváló minőségű volt – mondta Petrányi Csaba polgármester. Hozzátette, a kajszibarackra sincs panaszuk, sőt. Ebből lekvár készült.

újszilvási gyümölcslevek
Szorgos kezek válogatják az almát a helyi üzemben. Remek minőséget képviselnek az újszilvási gyümölcslevek
Fotó: Nagy Balázs

– Persze szilvából is főztünk, természetesen – tette hozzá. A település környékén hat-hét hektárnyi gyümölcsös biztosítja az alapanyagot, amelyhez valamennyi pótlást is vásárolnak.

Csakis gyümölcsből készülnek az újszilvási gyümölcslevek

– Az újszilvási gyümölcslevek száz százszázalékosak, nem használunk semmiféle adalékanyagot. Nyolcvan-nyolcvanhat fok között pasztörizáljuk, ennyi a titok – fogalmazott a polgármester.

A település saját üzemében együtt dolgoznak a gépek és a gondos kezek, hogy valóban megfelelő gyümölcsök kerüljenek a folyamatba. Ottjártunkkor éppen almákat válogattak a dolgozók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában