Jubileumi esemény

2 órája

Olimpiai vándorgyűlés lesz Abonyban

Nyolcvanadik vándorgyűlését tartja a Magyar Olimpiai Akadémia. Az olimpiai vándorgyűlés október tizenkettedikén Abonyba látogat, ahol sportolók, sportvezetők, relikviák és kabalák is várják az érdeklődőket.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Abony fogadhatja a Magyar Olimpiai Akadémia eseményét. Ez a nyolcvanadik olimpiai vándorgyűlés, közel hetvenöt akadémiai tag, sportoló, sportvezető vendég érkezik városunkba október tizenkettedikén– tájékoztatott Pető Zsolt polgármester.

olimpiai vándorgyűlés
Pető Zsolt a napokban a Magyar Olimpiai Bizottság székházában is járt, hogy egyeztessen az olimpiai vándorgyűlés részleteiről, ahol többek között Szabó Gabriella olimpikon kajakossal is találkozott
Fotó: Pető Zsolt

Felfedezik a várost az olimpiai vándorgyűlés vendégei

A vendégek szombaton délelőtt Abonnyal ismerkednek, délután egy órától pedig konferenciát tartanak a művelődési ház színháztermében. 

A rendezvényen ismert olimpikonokkal is összefuthatnak az érdeklődők, valamint érdekes tárgyakat, kabalákat láthatnak az akadémia gyűjteményéből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában