Fejlesztés

2024.09.13. 15:00

Napelemes lámpával világítják meg a martfűi csomópontot

Számos baleset történt már a Martfűnél a Zsófia-halmi elágazásnál. Az önkormányzat folyamatosan azon dolgozik, hogy egyre biztonságosabbá váljon a közlekedés a csomópontnál. Hamarosan napelemes lámpatesteket helyeznek el.

Pakainé Pusztai Nóra

Tavaly ősszel készült el a Martfű belvárosát és a Zsófia-halmi övezetet összekötő kerékpárút. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá vált a közlekedés a szakaszon. A 442-es főúton már nem kell kerülgetni az autósoknak a kerékpárosokat. Később gyalogátkelőhelyet is felfestettek, most tovább fejlesztik a csomópontot. Ahogy a tiszazugi kisváros honlapján írják, hamarosan új, modern napelemes közvilágítás segíti majd az arra közlekedőket. 

napelemes lámpa
Hamarosan napelemes lámpa világítja meg a forgalmas átkelőt
Forrás: Martfű Média

– A közút kezelője hozzájárulását adta egy napelemes kandeláber telepítéséhez, amelynek célja a kerékpárosok biztonságának növelése a forgalmas útszakaszon – fogalmaztak.

A tervek szerint még szeptemberben elhelyezik a napelemes lámpatestet, amely energiatakarékos megoldást kínál. A cél, hogy csökkentsék a balesetek kockázatát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában