Ajánló

2024.09.13. 08:00

Motoros találkozó, sportesemények – a rossz idő ellenére is rengeteg program vár a Jászkunságban

Lehűlést jósol a hétvégére a meteorológia, ami a vármegye hétvégi programjaira is rányomhatja a bélyegét. Ennek ellenére motoros találkozó, sportesemények, főzőversenyek és számos koncert várja hétvégén a kikapcsolódni vágyókat a Jászkunság több pontján.

Molnár-Révész Erika

Bár az időjárás nem lesz kegyes az előrejelzések szerint hétvégén a vármegyében, így is színes programok, egyebek mellett Bagoly Futam, motoros találkozó, halászlé és csülökfőző verseny is várja a kikapcsolódni vágyókat. 

motoros találkozó
Motorosok lephetik el szombaton a vármegyét, két városban is lesz motoros találkozó a hétvégi programok között
Fotó: Mészáros János

PÉNTEK

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Délután 17 órától kerül sor az „Örökszentmiklós” – Beszélgetések sorsokról, emlékekről, városunkról című előadás az Ipolyi Arnold Közművelődési Központ felnőtt könyvtári részlegében. A házigazda, Münz András író beszélgetőtársa Szabó Imre nyugalmazott gimnáziumi tanár lesz.

KARCAG Este 20 órától koncertekkel ezen a napon kezdődik a XXII. Karcagi Motorostalálkozó az Akácliget Fürdőben.

Karcag mellett Törökszentmiklóson is lesz motoros találkozó

SZOMBAT

KUNSZENTMÁRTON Reggel 7 órától a XXIII. Körösi Halászlé és Bográcsos-Tárcsás Ételfőző Versennyel kezdődnek a városnapi programok a Deák Ferenc utcában. 10 órától a Készenléti Rendőrség fegyvertechnikai bemutatója várja az érdeklődőket a parkban. 10.30-tól a Kunszentmártoni Fúvószenekar ad műsort a városháza nagykapujánál. A nagyszínpadon 13.30-tól kezdődnek a zenés produkciók, 15 órától Kovács Kati ad konceret. Eközben a parkban gyermekprogramok várják a legkisebbeket. 15.45-től rajtol a XXVI. Kunszentmártoni Erőfesztivál, 19 órától Leblanc Győző és Szeredy Krisztina ad műsort. 21 órától a Kelemen Kabátban nevű zenakar lép fel. 22.30-tól ajnal 1 óráig tartó utcabál zárja a napot. 

RÁKÓCZIÚJFALU Reggel 7 órakor főzőversennyel kezdődik a Polgárőr és Családi Nap, Őszköszöntő rendezvény a faluház melletti területen. Délelőtt 9-től 12-ig ügyességi játékok, szabaduló sátor, részeg szemüveg kipróbálási lehetőség és szakmai előadások várják az érdeklődőket a helyi polgárőrség szervezésében. Déltől zenés színpadi produkciók kezdődnek, melyek az erdeményhirdetés után folytatódnak. 20 órakor a RetroZóna Zenekar ad koncertet. Mindeközben délelőtt 11 órától kísérőprogramként hagyományos népi játékok, íjászkodás és arcfestés várja a látogatókat. 

TÚRKEVE Reggel 7 órakor nyitja kapuit az V. Túrkevei Bagoly Futam Félmaraton a termálfürdőnél. A 9.30-as megnyitó után bemelegítéssel kezdődik a verseny, először az óvodások futnak 400 méteren, majd az alsós általános iskolások 750 méteren indulnak. 10.10-kor rajtol a 2 kilométeres rövid táv, 10.30-kor pedig a sétálók indulnak. A 21 kilométeres és a váltó 11.10-kor rajtol, majd 11.15-kor a 10 és fél kilométeres táv, végül az 5. 25 kilométeres táv zárja a versenyt. 

Délelőtt 9.30-kor pedig az ultisok csapnak össze az V. Keve Kupa Lakatos Ernő Emléktornán a Termál Kempingben. A versenyen bárki részt vehet, a regisztráció 8.45-től 9.15-ig tart.

SZÁSZBEREK Délelőtt 10 órakor az Öregfiúk Focitornájával kezdődnek a Laki Imre Emléktorna Sport-és Családi Nap programjai a műfüves pályán. 

Délelőtt 11 órakor indul a főzőverseny a Kohner Kocsiszínnél. A versenyzők csülkös ételeket készíthetnek, az eredményhirdetés és egyben az ünnepélyes megnyitó 16.30-kor lesz. 17 órakor színpadi programok kezdődnek, 19 órakor az UFO Együttes, 20 órakor a Cappucino, 21 órakor Vastag Tamás lép fel. 21.30-tól retró diszkó zárja a napot. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Délelőtt 11 órakor nyitja kapuit a XI. Törökszentmiklósi Extrém Motoros Nap a Városi Strandfürdőben. 11-től 18 óráig tart a veterán autók és motorok kiállítása, 14 órakor motoros felvonulás kezdődik a városban. 15 órtól 17-ig a Stunt Riderek mutatkoznak be. A várható esőre való tekintettel a koncertek az Ipolyi Közművelődési Központban lesznek. 18.30-tól. Fellép a Reláció zenekar és a Continoom, a Blues Company végül a Dogs zenekar. 

Számos zenei koncert színesíti a napot

TISZAFÖLDVÁR Délután 17 órától kezdődik az idén 100 éves Tiszaföldvári Férfikórus centenáriumi koncertje a Kossuth Lajos Általános Iskola tornacsarnokában. 

KARCAG Folytatódik a XXII. Karcagi Motoros Találkozó, délután 14 órakor kerül sor a motoros felvonulásra az Akácliget Fürdőtől. Este 20 órától koncertek várják az érdeklődőket. 

SZOLNOK Délután 13 és 18 óra között kiállítással egybekötött nyílt alkotónapot tart a Szolnoki Vizu Képzőművészeti Műhely a Várkonyi téri volt éva presszóban. A kiállítást 16 órakor Simon Tünde, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárképző Tanszékének vezetője nyitja meg.

Este 19 órától Csányi Erika, Mennyország Fitness című monodrámáját lehet megtekinteni a városháza alatti KultúrPincében.

JÁSZDÓZSA Zenei vetélkedőt tartanak a Petőfi Sándor Művelődési Házban 15 órától a Magyar Dal Napja alkalmából. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában