Városnapi programok

2024.09.08. 11:25

Az újszászi idősotthonba is betoppantak a motoros felvonulás résztvevői – videóval, galériával

Újszászon idén is nagy érdeklődés övezte a város napi rendezvényeket. Ezek közül a szombati motoros felvonulás volt a leglátványosabb.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Gyönyörű kétkerekűek gördültek végig a település utcáin, hangjuk minden bizonnyal muzsikának hatott a száguldás szerelmeseinek. Az ország több pontjáról érkeztek a motoros felvonulás résztvevői, volt aki quadra pattanva csatlakozott a menethez.

motoros felvonulás
Rengeteg motoros vonult fel
Fotó: Nagy Balázs

Fullajtár Sándor „Sumák" Tiszasülyről érkezett pompás motorjával. Bár a felvonulás hagyománynak számít, ő maga először vett részt rajta. Sőt, a szervező Lowland Bikers Alföldi Motoros Egyesület csapatához is éppen aznap készült csatlakozni.

 

– Nagyon szeretek motorozni, már 1984 óta a motorok szerelmese vagyok – árulta el. 

Ugyan kihagyott húsz esztendőt, de hét éve ismét rátalált az a különleges életérzés, azóta rója az utakat. Túrákra, felvonulásokra jár, szívesen jött Újszászra is.

Idén huszonöten vettek részt a motoros felvonuláson

Tamás Sándor „Bratyó", az idén húsz éves Lowland Bikers Alföldi Motoros Egyesület vezetője is nyeregbe pattant.

– Itt mindenki kap becenevet. Van aki külön kéri is, másra meg csak úgy ráragad – mesélte, miként történik náluk a névadás. Sándor elárulta, másik rendezvényt is tartottak a nyáron, majd a városnapi felvonulás következett a naptárukban.

– Volt amikor hetven, hetvenöt motorossal vonultunk végig az utcákon. Idén úgy néz ki legfeljebb húszan, huszonöten leszünk – vélte még a program kezdete előtt. 

A felvonulás nagyjából harminc percig tartott, közel öt kilométeren át kanyarogtak a város útjain a lélegzetelállító külsejű motorok és pilótáik.

A helyi idősek otthonába is ellátogattak a résztvevők

– Egyebek mellett az idősek otthonát is útba ejtjük, tavaly is nagyon örültek nekünk – mesélte Tamás Sándor. 

A csapat alapvetően tizenkét tagot számlál,  ehhez a létszámhoz csatlakoznak az ilyen eseményeken a további résztvevők.

Ezúttal huszonöten vettek részt a felvonuláson, hangos dudálással, gázadással jelezték, hogy megkezdődött a program. A lelkes csapatot mindenhol kíváncsi tekintetek fogadták.

Még Egerből is érkeztek látogatók a rendezvényekre

A város napi rendezvények egyébként már előző nap elkezdődtek, a legtöbben az Ossian koncertre voltak kíváncsiak, Gyömrőről, Nagykőrösről ,Ceglédről, de még Egerből is érkeztek érdeklődők. Általában az esti programok vonzzák a legtöbb látogatót, a fellépők mellett különféle árusok, ugrálóvár és fesztivál hangulat várta a látogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában