„Év tetője nívódíj” pályázat

2024.09.10. 19:00

A szakma is elismerte a nagykörűi lombkoronasétány tetejét

Szakmai elismerésben részesült a nagykörűi lombkoronasétány és -ház. Egészen pontosan a létesítmény tetejéről szóltak elismerően egy szakmai pályázaton.

Rimóczi Ágnes

Különleges és mutatós építmény a nagykörűi lombkoronasétány és -ház. Az idén átadott létesítmény tetőszerkezetére fókuszált a szakma a közelmúltban. Az „Év tetője nívódíj” című pályázaton elismerő oklevélben részesítették a készítőjét. Az elismerést a vízszigetelés szekcióban, műanyag lemezes szigetelések kategóriában érdemelte ki a cég.

lombkoronasétány Nagykörű
A nagykörűi lombkoronasétány és -ház tetőszerkezetét a szakma is elismerte a közelmúltban
Fotó: ÉMSZ.hu

Nyilvánosságra kerülnek a minőségi munkák

Ez a pályázat évek óta az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) legnagyobb seregszemléje. Közel harminc évvel ezelőtt alapították az akkori vezetők azzal a céllal, hogy a szakmabeliek be tudják mutatni legújabb munkáikat és a minőségi és szép tetőknek legyen egy komoly nyilvánosságot adó rendezvénye. Az idei pályázaton is különleges tetőket díjaztak, közöttük a nagykörűi lombkoronasétányét.

Büszke a település a lombkoronasétány elismerésére

A kivitelező, Tectum Kft. elismerő okleveléhez Nagykörű polgármestere is gratulált. Túri Tibor közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt. – Szívből gratulálok az elismeréshez. Hálásan köszönjük a sok-sok munkát, segítséget, támogatást – írta a településvezető.
Az ÉMSZ pedig arról is hírt adott, hogy milyen ez a bizonyos, elismert tető. – Az ártéri erdőben, a lombok magasában faszerkezetre készült a Sikaplan 18G antracit szürke színű vízszigetelés részben sík, máshol kétszer görbült felületre. A szigetelésre hegesztett profilok korcolt lemezfedést imitálnak – olvasható a szakmai leírás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában