Sakkolimpia

2024.09.17. 11:55

Tartja a kitűzött tervet Demeter Dorina a sakkolimpián

Demeter Dorina a sakkolimpia előtt azt tűzte ki célul, hogy a mérkőzései 60-70%-át szeretné megnyerni. Eddig remekül tartja a tervet a kisújszállási születésű játékos annak ellenére is, hogy a hétfői napon vereséget szenvedett esélyesebb riválisától.

Kiss Ádám

Elszenvedte második vereséget a budapesti sakkolimpián Demeter Dorina. Ezúttal a magasabban rangsorolt francia riválisa, Mitre Hejazipour győzte le a fehér bábuval nyitó Demetert egy maratoni, 59 lépéses játszmában. A női B csapatból senkinek sem sikerült győzelmet aratnia, így 3,5–0,5-re kapott ki Franciaországtól.

Chess game competition business concept , Business competition concept Fighting and confronting problems, threats from surrounding problems. Exhibited under the concept of games.
Illusztráció
Forrás: Getty Images

További eredmények: férfiak: Magyarország–India 1–3, Banglades–Magyarország B 2–2, Magyarország U25–Thaiföld 3,5–0,5. Nők: Magyarország–Peru 2–2, Dominikai Köztársaság–Magyarország U25 2,5–1,5.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában