Jelképes összeg

2024.09.17. 10:18

Októbertől 200 forintos havi diákbérlettel utazhatnak a buszokon a szolnoki tanulók

Az új diákbérlet nem csak a szolnoki lakhellyel rendelkező, hanem a városban tanuló vidéki diákoknak is biztosítja ezt a lehetőséget.

Mészáros Géza

Közeledik a következő havi autóbusz-bérlet vásárlásának ideje.

Diák-buszbérlet
A Szolnokon tanuló diákok 200 forintért buszozhatnak október elsejétől
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás: MW archív

A szolnoki városháza közlése szerint október 1-től a Jászkunság fővárosában tanulói jogviszonnyal rendelkező diák igényelheti a jelképes összegű, havi 200 forintos adminisztratív költséget tartalmazó buszbérletet Szolnokon.

A közleményben kitérnek a jogviszony érvényességére is. Aszerint a közoktatásban (általános és középiskola) a tanulói jogviszony a beiratkozáskor kezdődik, és az érettségi megszerzéséig vagy a tanulmányok megszakításáig tart. A felsőoktatásban (egyetem, főiskola) a tanulói jogviszony a felvételkor, beiratkozáskor kezdődik, és a diploma megszerzéséig tart, kivéve, ha a hallgató megszakítja vagy szünetelteti a tanulmányait (például passzív félév igénybevételével).

Még ez év áprilisban döntött úgy a szolnoki közgyűlés, hogy szeptember elsejétől egy új diákbérlet-típussal támogatják a szolnoki tanulók tömegközlekedését. Ez a határidő egy hónappal kitolódott. Az új diákbérlet nem csak a szolnoki lakhellyel rendelkező, hanem a városban tanuló vidéki diákoknak is biztosítja ezt a lehetőséget. Ezzel havonta 1300 forintot spórolhatnak meg a családok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában