Gasztronómia

2 órája

Nagy sláger volt a tepertő és a hagymás vér is a berekfürdői fesztiválon – galériával és videóval

Programokkal és finomságokkal is készültek a szervezők.

Daróczi Erzsébet

A ködös, hideg délelőtt sem szegte kedvét azoknak, akik kilátogattak a XII. Berekfürdői Tepertő és Pörc Fesztiválra, hiszen éhen nem maradt senki. Volt ott sült kolbász, sült tök, tepertő, pörc, birkapörkölt, kapros sertésragu-leves, velős pirítós, káposztás hús, pacal- és csülökpörkölt is. Természetesen azokat is finomságokkal várták, akik hagymás vért, kürtős kalácsot, forralt teát és bort, valamint lepcsánkát, tócsnit szerettek volna fogyasztani. Utóbbiak több recept alapján is sültek a standokon, a gyerekeket pedig népi játszótér várta.

Berekfürdői Tepertő és Pörc Fesztivál
Rengeteg finomsággal várták a fesztivál látogatóit
Fotó: Daróczi Erzsébet

Akik már gondoltak a karácsonyra, a kézműves kirakodóvásárban találtak nekik tetsző portékát.

A térség legjelentősebb őszi-téli gasztrokulturális eseményét Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hosszu András polgármester nyitotta meg. Rideg István irodalomtörténész ezután méltatta Bihari György írót, aki a képviselő-testület döntése értelmében átvehette a polgármestertől a Berekfürdőért kitüntetést.

A rendezvényre érkezőknek és a Berekbe látogatóknak a gyógyfürdőbe ezen a hétvégén kedvezményes belépőt biztosítottak, így a finom falatok elfogyasztása után sokan megmártóztak a gyógyvízben is. 

A nap során a színpadon helyi néptáncosok és vendég művészek is felléptek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!