Összefoglaló

2 órája

Kigyulladt kombájn miatt vonultak ki a tűzoltók Kenderesre – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egy homokot szállító teherautó gyulladt ki Törökszentmiklós és Örményes között hétfő délután a 42101-es úton. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, két vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat

Forrás: Szoljon.hu

A megfeszített, több napon át tartó szolgálat után hazaindulnak a tiszai vízügyesek is. A csapat tagjai 9 napot töltöttek el a Lajtánál, több mint száz alkalommal mérték a vízhozamot a folyó különböző szelvényeiben, segítve ezzel a sikeres védekezést.

Új pályával bővült a Törökszentmiklósi FC, mint Körzet Központ Puskás Ferenc úti komplexuma, egy nagy műfüves pályát avattak fel. A játéktér elsősorban az utánpótláscsapatoknak készült, így rossz időben is megfelelő körülmények között tudnak edzeni.

Csattogtak a szerszámok, robotkarok mozogtak az asztalon, ínycsiklandozó illatok szálltak egy másik stand felől. Mindez egy helyen! Nem is annyira lehetetlen ez, a szolnoki pályaválasztási kiállításon megannyi szakma, sőt cégek csábították, sőt csábítják egészen keddig lehetőségeikkel a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

Finom reggeli, gyümölcsök és péksütemények várták hétfő reggel a kerékpárral iskolába, munkába igyekvőket Mezőtúron. Az autómentes nap keretében a város is csatlakozott a Bringás reggeli nevű országos mozgalomhoz.

A kukoricaszár gyulladt meg egy kombájn rázóládájában, ezért gyulladt ki a mezőgazdasági gépjármű belseje Kenderes mellett hétfő kora délután. A kigyulladt kombájn eloltását a tulajdonost leváltva végül a tűzoltók fejezték be.

Rövid idő alatt két tolvajt is elfogtak a vármegyei rendőrök, egyikük, egy 20 éves tiszaörsi férfi Kunmadarason tevékenykedett, a másik, kenderesi férfi pedig tiszaörsi házakat rámolt ki. A karcagi rendőrök egy folyamatban lévő eljárás során összehangolt akciót szerveztek, és két férfit elszámoltattak.

Kamion és személyautó ütközött hétfő délelőtt az  M4-esen, Szolnok külterületén, a Budapest felé vezető oldalon. A rendőrök félpályás korlátozás mellett végezték a baleset helyszínelését. Sérültekről egyelőre nem érkezett információ.

A hétvégén a Szolnokon települt és a kiáradt Duna menti településeken készenlétben álló H145M típusú helikopter mentett életet, a gép és személyzete segítségével kimentettek a víz fogságában rekedt súlyos beteg embert, akit a forgószárnyassal kórházba szállítottak. Az illetőt azonnali beavatkozással megműtötték, így megmentették az életét is.

Bár Tiszatenyőn úgy gondolták, a 2022-ben lezárult adósságrendezési eljárás keretében kifizették a korábbi ciklusban be nem fejezett beruházások miatt keletkezett adósságokat, a Magyar Államkincstár utólag mégis 20 millió forintot követelt a településtől, melyet be is hajtott. Az inkasszó miatt ismét nehéz helyzetbe került a település.

Bicikliket foglalt le a rendőrség a közelmúltban, számos kétkerekű várja, hogy tulajdonosai jelentkezzenek. A lopott kerékpárokról képeket is mutatunk.

El kellett napolni a T. P. és társai ellen zajló büntetőügy hétfői tárgyalását. Az alvilági keresztapaként ismert vádlottnak egy jászalsószentgyörgyi eset miatt kell védekeznie a szolnoki bíróságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában