Zöld Gömb

2 órája

Kamerák kereszttüzében válaszoltak az izzasztó kérdésekre a gépiparisok

A TV2 televíziós vetélkedőjében vettek részt a Szolnoki Szakképzési Centrum egyik tagintézményének tizenegyedikesei. Kamerák kereszttüzében kellett válaszolni a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekre, miközben rohamléptekben teltek a másodpercek a Zöld Gömb című műsorban. A döntőig menetelő csapat tagjai tapasztalataikról meséltek.

Pakainé Pusztai Nóra

Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum csapata a TV2 által rendezett Zöld Gömb országos televíziós középiskolai vetélkedőn vett részt a napokban. A most tizenegyedikes fiúk közül akadt, aki nem először tette próbára magát.

A Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum csapata szerepelt a Zöld Gömb című vetélkedőben
Forrás: Beküldött fotó

– Tavaly vettünk részt először rajta. Az akkor tizedikesek közül választottam ki néhány tanulót. Ebben az évben is jött a lehetőség, hogy jelentkezhetünk, de csak tartalékosként számítottak ránk. Augusztus elején értesítettek minket, hogy bekerültünk a versenyzők közé. Riasztottam a régi csapatot, közülük ketten vállalták ismét a szereplést, ők egészültek ki két másik osztálytárssal – mesélte a nevezés folyamatát Ujlaki Anikó, felkészítő oktató.

Vaczkó Zsombor már rutinosabban vágott neki az idei fordulónak, a komplex természettudományi tantárgy óráin úgy teljesített, hogy érdemesnek találták arra, hogy képviselje az intézményt.

Összesen 18 csapat versengett, egyszerre hat iskola fiataljainak tettek fel kérdéseket, négy-négy válaszlehetőséggel. A tanulóknak mindössze húsz másodpercük volt válaszolni.

– Rengeteg kamera vett minket folyamatosan, kérdésekkel bombáztak, mindig négy válaszlehetőség volt, nagyon kevés volt az idő. Ha nem tudtuk a helyes választ, csak a tippelés maradt. Persze mindenkinek volt olyan kérdés, ahol dönthettünk volna jobban – mondta Méri Szabolcs, az egyik csapattag.

Szabó Dávid hozzátette, visszatekintve meglehetősen sokszor tippeltek, de volt egy taktikájuk, ami az elődöntőben sikeresnek bizonyult, a fiúk ennek köszönhetően jutottak a döntőbe.

– Volt két vendégversenyző, az ő válaszaikat lehetett bevetni, ez nekünk be is jött, sőt az utolsó három fordulóban tripláztunk és kihasználtuk a válaszcserét, így összesen harminc pontot szereztünk, ami nagyon sokat jelentett – részletezte Dávid.

Ocskó Balázs összefoglalta, hogy leginkább környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseket kaptak, némelyik könnyebb volt a másik nehezebb, de összességében a két forduló sokféle témakört ölelt fel.

Molnár Aranka, az intézmény vezetője kiemelte, nagyon büszkék a tanulók teljesítményére, melyhez ezúton is gratulál.

A fiúk az elődöntőt megnyerve vágtak bele a döntő kihívásába, de hogy milyen eredményeket értek el, azt megtudhatják a TV2 Zöld Gömb című műsorából, melyet hamarosan képernyőre tűznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában