Szolnok Napja

2024.09.02. 10:30

Dr. Bene Ildikó kapta az Ezüst Pelikán díjat

Dr. Bene Ildikó vehette át a rangos Ezüst Pelikán díjat Szolnok Napján, vasárnap, a városi gálán.

Rózsa Róbert

Vasárnap este, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a szeptember 1-jei városnapi gálát, melyen a szolnoki önkormányzat rangos elismeréseit adták át. A gálán Ezüst Pelikán díjat vehetett át dr. Bene Ildikó.

Dr. Bene Ildikó, Ezüst Pelikán díj, Szolnok, orvos
Dr. Bene Ildikó vehette át az Ezüst Pelikán díjat Szalay Ferenc polgármestertől a Szolnok Napja kapcsán szeptember 1-jén tartott városi gálán
Fotó: Nagy Balázs

Ezért kapta a díjat Dr. Bene Ildikó

Dr. Bene Ildikó munkássága jól ismert Szolnokon. Pályafutását a Jász-Nagykun-Szolnok Varmegyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet belgyógyászatán kezdte, majd belgyógyászatból szakvizsgázott és vizsgát tett hipertonológiábóI.

A kórházi munkát követően 1997-től a Rendelőintézet belgyógyászati szakrendelésen tevékenykedett, 2001-től csoportvezetőként. 2007-ben megbízást kapott a rendelőintézet vezetői feladatainak ellátására. 2009-től orvosigazgatói, 2010-től 2014-ig főigazgatói munkakörben vett reszt az intézet vezetésében. A kórházi munkája mellett egészségügyi szakmenedzser képesítést, később erre épülően mesterfokozatot szerzett.

2010-től 2014-ig a főigazgatói beosztása mellett, majd 2014-18-ig egyéni országgyűlési képviselő volt. Részt vett az országgyűlés egészségügyi bizottsága, és a mai napig részt vesz az Idősügyi Tanács munkájában. Két éven át fejlesztési biztosként felügyelte és segítette a vármegyében és Szolnokon zajló projektek megvalósulását.

Egyedülálló programokat kezdeményezett Szolnokon

Az országban egyedülálló módon hozta létre 2007-ben a ,Tisza szívvel Szolnokért rendezvényt, amelyet azóta is minden évben megrendeznek. Neki köszönhető a Férfiak hete nevű kezdeményezés, amely a Szolnokon élő férfiak speciális szűrésére és ellátására koncentrál. Kezdeményezésének köszönhetően indult el Szolnokon az országos kampányt megelőzve az ingyenes HPV-oltás.

2018 őszétől ismételten kinevezték a vármegyei kórház főigazgatói posztjára, melyet 2020 novemberéig vezetett, amikor megbízást kapott az Országos Kórházi Főigazgatóság humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettesi feladatára, melyet 2024 júniusáig látott el. Szakmától nem szakadt el, önkéntes segítőként továbbra is reszt vesz a betegellátásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában