Városnapi ünnepség

2024.09.01. 15:24

És akkor most megmutatjuk Szolnokot Darumadártávlatból – videóval, galériával

Ebben a RepTár Piknik Szolnok Napja alkalmából felállított, Darumadár nevű szerkezete segített. De nem csak emiatt volt érdemes ellátogatni szombaton a repülőmúzeumba.

Rózsa Róbert

Szeptember 1-jén nem csak Szolnok, de a RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum is születésnapját ünnepli. Utóbbi idén a nyolcadikat, és szokásához híven a kiállítóhely legnépszerűbb attrakciójával, a Darumadár nevű szerkezettel is készült az érdeklődőknek.

Darumadár, RepTár Piknik, RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum, Szolnok Napja
Darumadár emelte az égbe azokat a bátrakat, akik kipróbálták a RepTár Piknik különleges attrakcióját, 2024. augusztus 31-én, a szolnoki repülőmúzeumban
Fotó: Nagy Balázs

Darumadárral Szolnok felett

Mint Farkas-Vincze Tímea, a RepTár rendezvényszervező munkatársa a helyszínen elmondta, a Darumadár lényege, hogy az emelővel, és persze biztonsági hevederek segítségével 60 méteres magasságig felemelik a bátor jelentkezőket. Így nem hétköznapi távlatból tekinthető meg a RepTár, no meg Szolnok.

De nem csak ez volt a múzeum kínálatában a Szolnok Napja kapcsán szombaton tartott ingyenes látogatói napon. A RepTár értékes születésnapi ajánlattal állt elő az első világháborús repülőgép, a Lloyd C.I Szolnokra hozatalával. Emellett megnyitották MiG29-es repülőjüket, helikoptereiket, tartottak előadásokat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, volt csillámtetoválás, kirakós, darts és katonai toborzás is.

Valamint egy különlegesség: az RC mini tankok felvonulása. A távirányítós játék gépek egész nap szabadon jártak-keltek a repülőmúzeumban – fiatalabbak és korosabbak örömére egyaránt.

Mint megtudtuk, a nagy meleg ellenére jócskán akadtak érdeklődők a RepTár Pikniken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában