Férőhelybővítés

2024.09.02. 18:00

Újra az önkormányzat működteti a Zrínyi úti bölcsődét, és egy újabb is épül Mezőtúron

Egy bölcsőde önkormányzati fenntartásba került, egy pedig a későbbiekben épül Mezőtúron, így jelentősen bővül a férőhelyek száma a városban. A cél a nagyobb átláthatóság, és a nevelés folytonossága az önkormányzati bölcsődék és óvodák között.

Molnár-Révész Erika

Éveken keresztül egy magáncég üzemeltette a Zrínyi úti bölcsődét, ám az önkormányzat úgy döntött, szeptembertől visszaveszi a 3 csoportszobás, 60 gyermeket ellátó intézmény működtetését. 

bölcsőde
Szeptember 1-től az önkormányzat működteti ismét a Zrínyi úti bölcsődét Mezőtúron – mondta a helyszínen Szűcs Dániel polgármester. A városban egy másik, teljesen új bölcsőde is épül majd
Fotó: Mészáros János

Új bölcsőde is épül, így két önkormányzati fenntartású intézmény működik majd a városban

– Tekintettel arra, hogy nyertünk egy új pályázatot, melynek segítségével egy teljesen új bölcsődét is építünk majd a Petőfi úton, úgy gondoltuk, átvesszük a korábban magánkézben működő Zrínyi úti bölcsőde működtetését is – tájékoztatott Szűcs Dániel polgármester. Mint elmondta, az új, 24 férőhelyes bölcsőde 2 csoportszobával működik majd. 

Fontos a nevelési-oktatási munka folytonossága a gyermekek fejlődése miatt

– Nagyon sok édesanya szeretne visszamenni dolgozni, és ehhez az szükséges, hogy a szülők a gyermekeket a lehető legjobb, legbiztonságosabb körülmények között tudhassák. Azt is fontosnak tartottuk, hogy az önkormányzati óvodák és bölcsődék között a nevelői munka tekintetében is legyen meg a folytonosság – hangsúlyozta Patkós Éva alpolgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában