Segítségnyújtás

2024.08.30. 19:27

Rászoruló gyermekeknek osztottak ki tanszercsomagokat a baptisták Jászberényben

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány célja a jövő generációjának hátrányos helyzetből induló, de szerencsésebb társaihoz hasonló álmokkal élő társainak segítése. A jászberényi Új Esély Központtal együttműködve pénteken tanszercsomagokat adományoztak rászoruló gyerekeknek.

Illés Anita

A jászberényi Új Esély Központ és Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány idei tanszergyűjtő kampányának lezárásaként tanszercsomagokat adták át pénteken az intézmény ellátotti köréhez tartozó gyermekek számára Jászberényben. 

tanszercsomag
Hegyesi Zita hitéleti igazgatóhelyettes adta át a gyerekeknek a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány által felajánlott tanszercsomagokat Jászberényben
Fotó: Pesti József

Negyvenhét gyermek kapott tanszercsomagot Jászberényben 

A Déryné Rendezvényházban tartott eseményen Túróczi Erika, az Új Esély Központ nappali ellátás vezetője, Budai Lóránt polgármester, és Hegyesi Zita hitéleti igazgatóhelyettes lélekemelő gondolatokkal köszöntötte a résztvevőket. Az alapítvány a tanévkezdés előtt országszerte ezer tanszercsomagot oszt ki, Jászberényben negyvenhét gyermek kapott tanszeradományt. Elhangzott, hogy a jászberényi Új Esély Központ 2021. júliusában kezdte meg működését a Fehértói út 7. szám alatt. Az intézmény a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosítja az év 365 napján reggel 7-től 19.30-ig. Az ellátottak életminőségének javítását, rehabilitációját, illetve reintegrációját tűzték ki célul. Ennek keretében a háztartáspótló segítségnyújtáson túl tanácsadással, esetkezeléssel segítenek a betegeknek, rászorulóknak. Emellett hetente két alkalommal tematikus csoportfoglalkozást, képzéseket és lelkigondozást tartanak. Havonta egyszer külső szakemberek bevonásával szakmai előadásokat szerveznek, melyek a lakosság számára is nyitottak. Az adományátadást Baranyi Barnabás missziós koordinátor zenés előadása és Marton Teofil intézményi lelkész bátorító gondolatai gazdagították. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában