Kenderes

2024.08.02. 10:30

Felnőttektől tanultak a lelkes fotóspalánták

Élménydús hetet tölthettek együtt a gyerekek számára megszervezett tábor résztvevői.

Daróczi Erzsébet

Fotóstábort szervezett gyermekeknek a Kenderesi Fotóklub. Tóth Lajos táborvezetőtől megtudtuk, a gyerekek egy csodálatos, eseménydús héten vehettek részt. 

A kisújszállási vasúti kiállítást is meglátogatták a tábor lelkes résztvevői 
Forrás: Beküldött fotó

Hétfőn reggel a felnőtt fotósok, valamint a kenderesi és kisújszállási gyermekek is izgatottan érkeztek meg a művelődési házba, ahol a napot ismerkedéssel és bemutatkozással kezdték, majd ellátogattak a helyi katolikus templomba, a szakiskolába, a Horthy-kastélyba, ahol a gyerekek lelkesen fotóztak. 

A délutánt a képek kiértékelésével töltötték, ahol hasznos tanácsokat kaptak a felnőtt fotósoktól. A nap végén még játékra is volt idő. Másnap Kisújszállásra látogattak el, ahol a történelmi emlékműveket, a szökőkutat, a vasúti kiállítást tekinthették meg, majd délután strandolás volt a program. Szerdán a kenderesi Borházat, a felújított vasútállomást és az ott található kiállítást nézték és örökítették meg, délután pedig kutyás bemutatót és vetélkedőt szerveztek nekik. 

A csütörtök – ahogy a gyerekek fogalmaztak – életünk egyik legjobb napja volt, hiszen Abádszalókon, a kétórás csónakázás során, sok új állatot, növényt ismerhettek és örökíthettek meg, majd a napot fürdőzés és fagylaltozás zárta. Péntek délelőtt meglátogatták a kenderesi Horthy ligetet, ahol a fotók elkészülte után kipróbálták a játszótéri játékokat. Délután a meghívott szülők társaságában tartották meg a tábori értékelést. 

A fotóshét létrejöttét Barabásné Forgács Edit polgármester és Tóthné Molnár Ágnes művelődésiház-igazgató és több támogató segítette. A kenderesi és kisúji fotósklubból pedig Tóth-Hollóczki Judit, Hetrovicz Diána, Tóthné Nagy Ágnes, Halász-Nagy Nikoletta, Németh László, Ábri Imre, Zsoldos Zoltán, Szi­lágyi Ferenc és Tóth Imre foglalkozott a gyerekekkel. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában