Visszakapcsolták az áramot

1 órája

Lépett a város a beázott szolnoki panelház ügyében: ilyen formában érkezik a segítség

Helyreállt az áramszolgáltatás abban a szolnoki, Orosz György úti tízemeletesben, mely még múlt pénteken maradt áram nélkül. A beázott szolnoki panelház lakóin az önkormányzat is segít, mint megtudtuk, már a lakások fele élt a városi krízistámogatással.

Rózsa Róbert

Szerdán helyreállt az áramszolgáltatás a szolnoki Széchenyi városrészben lévő Orosz György úti paneltömbben – tájékoztatta hírportálunkat Földes Zoltán, a beázott szolnoki panelházat kezelő lakásszövetkezet igazgatósági elnöke.

beázott szolnoki panelház,áramszünet
Komoly előrelépés történt a beázott szolnoki panelház ügyében, ismét van áram az Orosz György út 7. alatti épületben
Fotó: Nagy Balázs

Az Orosz György út 7. szám alatti tízemeletes épületben még múlt pénteken ment el az áram, miután az akkori esőzés beáztatta a tetőszigetelést, majd a víz végigfolyt a ház elektromos berendezésén. A zárlat révén 44 lakás maradt áram nélkül, mivel a közműcég addig nem helyezte újra feszültség alá az épületet, amíg nem volt biztosított a villamos terek vízmentessége.

Napokig volt áramszünet a beázott szolnoki panelházban

Mint korábban írtuk, az áramszünet kárvallottjainak megsegítésére az önkormányzat egyszeri krízistámogatás odaítéléséről döntött.

Romhányi Beáta, a polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályának vezetője pénteken hírportálunkkal közölte, eddig 20 kérelem érkezett be hozzájuk. Mint mondta, a támogatások 20 és 50 ezer forint között mozognak, de legfeljebb 50 ezer forintot lehet igényelni.

Ehhez a rendkívüli települési támogatás nyomtatványt kell kitölteni, mely a város hivatalos weblapján is megtalálható. Az igénylésnél fel kell tüntetni, hogy hányan laknak az adott lakásban, és igazolni kell, hogy milyen jogcímen. A kérelmeket nyolc napos ügyintézési határidővel bírálják el, a megítélt összeget számlaszámra is lehet kérni, de postán is kiküldik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában