Elismerések átadása

2 órája

Szakmai díjak átvételére is sor került a vármegyei közgyűlésen

A pedagógia, az egészségügy és az oktatás terén kiemelkedő munkát végző szakembereket díjaztak a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzat pénteken tartott ülésén. A szakmai díjak átadására azért került sor, mert a kitüntetettek, vagy képviselőik az augusztus 20-i ünnepségen nem tudtak részt venni.

Molnár-Révész Erika

Pénteken tartotta szeptemberi ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, a közgyűlés előtt szakmai díjak átadására került sor azoknak, akik az augusztus 20-i ünnepségen nem tudtak részt venni. 

szakmai díjak vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért-díjban posztumusz részesült Gulyás Ferencné óvodapedagógus. Az elismerést férjének, Gulyás Ferencnek adta át Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Rentzné Dr.Bezdán Edit címzetes vármegyei főjegyző, és Borbás Zoltán a vármegyei közgyűlés alelnöke. A szakmai díjak átadására a közgyűlésen került sor
Fotó: Nagy Balazs

A pedagógia, az egészségügy és a sport kiválóságaihoz kerültek a szakmai díjak 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés a térség oktató-nevelő munkájában, a szakképzésben, a tehetséggondozás és felzárkóztatás területén kimagasló pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában számottevő sikereket elérő, helytállásuk alapján példamutató tevékenységet folytató személyek és közösségek elismerésére alapította a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Díjat. Az elismerésben kimagasló pedagógiai teljesítményéért, óvodapedagógiai munkássága elismeréseként posztumusz részesült Gulyás Ferencné, aki életében Karcagon és környékén végzett kiemelkedő szakmai munkát. Az elismerést férje, Gulyás Ferenc vette át a közgyűlésen.

szakmai díjak vármegye
A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Egészségügyi Díjat dr. Szabó Ágnes Erzsébet, Jászapáti házi gyermekorvosa vehette át
Fotó: Nagy Balazs

A vármegye egészségügyi ellátása érdekében példamutató, kiemelkedő tevékenységet kifejtő, a gyógyítás, a megelőzés területén jelentős eredményt hozó új eljárást bevezető, az ellátást bővítő személyek és közösségek elismerésére alapította a vármegyei közgyűlés a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Egészségügyi Díjat. Az elismerést több évtizedes, odaadó gyógyító tevékenységéért dr. Szabó Ágnes Erzsébet, Jászapáti házi gyermekorvosa vehette át.

szakmai díjak vármegye
 A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Testnevelési és Sport Díjat Kissné Kiss Mária Jászapátiban élő testnevelő, tájfutó edző vette át a közgyűlés előtt
Fotó: Nagy Balazs

A vármegye testnevelési és sportmozgalmában, a sportolók eredményes felkészítésében, az egészséges életmódra nevelés terén kimagasló szakmai eredményeket elérő személyek és közösségek tevékenységének elismerésére alapította a közgyűlés a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Testnevelési és Sport Díjat. 

Az elismerést Kissné Kiss Mária Jászapátiban élő testnevelő, tájfutó edzőnek adta át Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Rentzné Dr.Bezdán Edit címzetes vármegyei főjegyző, és Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában